Witam. Przyznam, że kompletnie wypadłam z obiegu bo moje ostatnie jaszczury miałam 8 lat temu. Od tego czasu trochę pozapominałam ale coś w głowie zostało...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2016 - 12:25
Podobne tematy: Zagłodzony i zaniedbany gekon lamparci. x
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samica Lilly white Gekon orzęsionyczarek303, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci - cienki ogonCheettos ![]() |
|
![]() |
Napisany 03 marca 2016 - 13:05
Na zagłodzenie pewnie nałożyła się aklimatyzacja, trzeba duuuużo cierpliwości, na razie trzeba dawać mu karmówkę (może złapie się moli woskowych) i obserwować. Powinien się rozkarmić....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2016 - 14:17
Właśnie przed chwilą chłopak dzwonił i powiedział, że gekon zwrócił jednego świerszcza (z dwóch, które zjadł) i 5 mączników. Trochę mnie to zasmuciło. Zrobię tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Aliszja, 03 marca 2016 - 14:18.
Napisany 03 marca 2016 - 15:11
Powiem, podawanie całych owadów dla tak zagłodzonego osobnika jest dość niebezpieczne, zrób tak: Weź jakiś mikser czy blender i wrzuć 1-2 garście mączników, mogą być...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2016 - 15:28
fortitera bardzo dziękuję za wskazówki. Postaram się zrobić tak jak napisałeś. Gekon, mimo głodówki, jest dosyć żywy i bardzo energicznie poluje na świerszcze (gdy już...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2016 - 15:37
Napisany 03 marca 2016 - 19:10
Serdecznie Wam dziękuję za pomocne rady. M4rcin dziękuję :) Dla mnie to nie do pomyślenia, że ona mogła żywe stworzenie zostawić tak po prostu, żeby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2016 - 21:23
Ja osobiście nigdy nie zakrywałam terra kocem, koc stosuje się raczej dla gatunków, które są wybitnie podatne na stres, a lamparty raczej do takich nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2016 - 23:22
Melduję, że Andrzej nakarmiony. Rozgniotłam 2 świerszcze i 5 mączników z wapnem i witaminami z wodą i tą maź nabrałam na patyczek do ucha. Dotykałam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2016 - 06:58
Przede wszystkim zrób i wrzuć kilka zdjęć gekona w celu zobrazowania sytuacji.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów