Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

wybór zwierzęcia

* * * * * 2 głosów  
Jaszczurka do paludarium nad akwarium.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
62 odpowiedzi na ten temat

#1 lopuch

lopuch
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3484 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 28 lutego 2016 - 19:06

Witam, jestem nowy na forum. Zarejestrowałem się ponieważ chciałem ożywić górną część mojego "paludarium" (do końca nie wiem czy to tak można nazwać). Jestem zapalonym akwarystą który chciał odtworzyć kawałek dżungli amazońskiej. Posiadam akwarium o pojemności 375l i nad nim utworzoną część nadwodną o wymiarach 125x50x50. Część nadwodna na sucho (przed posadzeniem roślin) wygląda jak na pierwszym zdjęciu. Kolejne 3 zdjęcia pokazują odpowiednio lewą, środkową i prawą część tego "paludarium" już po zarośnięciu. Planuję (o ile okażę się że znajdzie się jakaś jaszczurka mogąca żyć w warunkach jakie jestem jej wstanie zaproponować) utworzyć po lewej stronie część lądową (w kształcie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Załączone pliki

Podobne tematy: Jaszczurka do paludarium nad akwarium.     x

#2 fortitera

fortitera

Miniona moderator w działach legwan zielony, modliszki, gekony, kameleony, początkujący

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 3804 dni
  • Polska / Podlaskie / Augustów

Napisany 28 lutego 2016 - 19:09

Niestety raczej żaden nadwodny gatunek, nie będzie roślinożerny, bez karmienia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 lopuch

lopuch
  • Terrarysta

Napisany 28 lutego 2016 - 19:23

Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem bardzo początkujący mógłbym prosić o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 fortitera

fortitera

Miniona moderator w działach legwan zielony, modliszki, gekony, kameleony, początkujący

• Moderator.nieaktywny

Napisany 28 lutego 2016 - 19:29

Zacznijmy od tego, że nie ma roślinożernych płazów(a przynajmniej ja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 lopuch

lopuch
  • Terrarysta

Napisany 28 lutego 2016 - 19:43

Hm muszki owocówki nie brzmi strasznie. Przy czym wiosna-jesień nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 fortitera

fortitera

• Moderator.nieaktywny

Napisany 28 lutego 2016 - 19:45

W zimie z muszkami nie ma zupełnego problemu, kupujesz hodowle...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 MikeB

MikeB

Pomocny wszechkolwiek

• Pomocny
  • Z nami od: 5320 dni
  • Canada

Napisany 28 lutego 2016 - 19:45

Z tego, co zrozumialem chcesz miec poludniowo amerykanska jaszczurke malych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez MikeB, 28 lutego 2016 - 19:51.

#8 lopuch

lopuch
  • Terrarysta

Napisany 28 lutego 2016 - 20:01

Szczerze wybór padł na jaszczurki, bo wiedziałem że się znajdą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez lopuch, 28 lutego 2016 - 21:25.

#9 fortitera

fortitera

• Moderator.nieaktywny

Napisany 28 lutego 2016 - 20:11

Z płazów dobre byłby też traszki, prowadzą wodno-lądowy tryb życia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 MikeB

MikeB

Pomocny wszechkolwiek

• Pomocny
  • Z nami od: 5320 dni
  • Canada

Napisany 29 lutego 2016 - 02:10

Domyslam sie, ze w akwarium pod paludarium beda rybki -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.