dobra zaczne od początku: akwarim 60 litrowe, temp. wody 15 stopni, aksalotl ma długość ok.15cm. karmię go małymi czerwonymi robakami (są tak cienkie jak niteczki) które po wpuszczeniu do akwarium "wnikają" w żwir. aksalotl je łąpie połykając przy okazji kamienie które potem wypluwa. wyczytałem gdzieś że jego ruchliwość zwiękasz się gdy jest głodny lub gdy jest noc. tak się składa że teraz (cały dzień) jest on ciągle w ruchu- nie wiem czy to przez to że szuka jedzenie (robaki widac w akwarium) czy poprostu ma taką naturę? sta pytanie czym DOKŁADNIE można go karmić i co ile czasu oraz jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 grudnia 2006 - 16:55
Podobne tematy: sprostowanie do jak i czym karmić aksolotla? x
żywienie
Gekon lamparci (Eublefar)
Czym karmić młodego gekonaIkani, 21 lis 2025 |
|
|
|||
żywienie
Jaszczurki
Jak karmić orzęskaGeko_snaks, 18 cze 2024 |
|
|
|||
żywienie
Jaszczurki
Jak karmić orzęskaGeko_snaks, 18 cze 2024 |
|
|
|||
zdrowie
Aksolotle
Łapa aksolotla po ugryzieniu - co robić?Xerphis, 28 lut 2024 |
|
|
|
||
Ile dawać jedzenia i co jaki czas karmić węża mahoniowego?bartekkk_22, 18 lis 2020 |
|
|
Napisany 23 grudnia 2006 - 18:55
Jeśli dobrze rozumiem karmisz 15sto centymetrowego aksolotla żywymi rurecznikami, które...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 grudnia 2006 - 22:31
dziękuję za odpowiedź!
facet z zoologicznego powiedział mi że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
facet z zoologicznego powiedział mi że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 grudnia 2006 - 08:38
No tak już u nas jest niestety, że mało który...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 grudnia 2006 - 10:53
u mnie to się temperatura sama utrzymuje bo: akwarium (do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 grudnia 2006 - 15:23
Moje dwa najstarsze samce są u mnie już cztery i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 grudnia 2006 - 16:01
jak zauważyłeś aksolotl łyka kamienie-przeważnie nie jest to problem jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany