Witam po zbadaniu chyba wszystkich czeluści internetu czytając o wszelkeigo rodzaju mrówkach zakupiłem L.niger razem z formikarium. Po odpakowaniu paczki przeczytałem instrukcję dołączoną do opakowania, w której było napisane żeby otrzymaną kolonie (królowa i 5 robotnic) od razu włożyć do formikarium począkowo podszedłem do tego sceptycznie lecz po chwili zauważyłem że nie mają wody w probówce więc przygotowałem formikarium (ziemne) nawilżyłem część gniazdową zgodnie z instrukcją i wsypałem na arenę piasek minęły juz 2 tygodnie 1 z robotnic padła i nie mam jajek jedyne co mrówki robią to zasypują sobie wejście piaskiem. Proszę o porady z góry dziękuję
mrówki i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lutego 2016 - 18:13
Podobne tematy: trudne Początki x
![]() |
zdrowie
Gekon lamparci (Eublefar)
Czy to początki wylinki??Janiu, 28 paź 2024 |
|
|
|
|
Gekon gargulcowy początkiMalagosia, 02 sty 2021 |
|
|
|||
tematy ogólne
Węże
Zbożówka - początkimisaaname |
|
|
|||
zachowania
Węże
Wąż zbożowy- początkideadendorphins, 06 gru 2020 |
|
|
|||
tematy ogólne
Aksolotle
Aksolotlowe początkiKtyczynski |
|
|
Napisany 09 lutego 2016 - 20:46
czy mógłbyś podać więcej szczegółów - czym karmisz nigerki? czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lutego 2016 - 21:41
karmie je tak zwanym pokarmem podstawowym, płynnym miodem, i wczoraj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lutego 2016 - 23:32
Jestem przeciwnikiem wkładania małych kolonii od razu do formi, aczkolwiek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez patyczak1000, 10 lutego 2016 - 14:59.
Napisany 10 lutego 2016 - 11:35
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną, ale dziękuje za rady.
Napisany 10 lutego 2016 - 13:02
cierpliwość w tego typu hodowli to podstawa :mrgreen:
możesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2016 - 15:13
Cierpliwość to przy hodowli mrówek podstawa. Szczególnie jeśli chciałbyś w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów