Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

warunki hodowli

- - - - -  
Inkubacja jaj świerszcza, problem.

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 Maffy

Maffy
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3503 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 01 lutego 2016 - 17:53

Witam wszystkich :)

Przeczytałem chyba wszystkie możliwe tematy na forum, instrukcje w internecie i opisy dot. hodowli świerszcza domowego, jednak mam problem z inkubacją...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Maffy, 01 lutego 2016 - 20:00.

Podobne tematy: Inkubacja jaj świerszcza, problem.     x

#2 Jacaz

Jacaz
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3655 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 02 lutego 2016 - 14:29

Rozumiem, że na torf kładziesz gazę? To dość skutecznie zabezpiecza nie tylko przed świerszczami, ale również przed dostępem powietrza. Bez żadnego zabezpieczenia też sporo jajek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Jacaz, 02 lutego 2016 - 14:33.

#3 Maffy

Maffy
  • Terrarysta

Napisany 02 lutego 2016 - 18:30

Po wyjęciu pojemniczka od dorosłych świerszczy gazę wypłukuję z jajeczek, które się na niej osadziły i dalej trzymam już bez gazy. Świerszcze dogrzewam od spodu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Jacaz

Jacaz
  • Terrarysta

Napisany 02 lutego 2016 - 19:28

Jedzą tyle ile dadzą radę zjeść i to na co mają ochotę. Rozdrabnianie nawet jeśli pomoże to po co się męczyć? Z gazy spróbuj zrezygnować...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Maffy

Maffy
  • Terrarysta

Napisany 03 lutego 2016 - 15:13

Domowe na pewno dlatego, że mam dostęp do wysokiej jakości tych świerszczy z dobrego sklepu terrarystycznego :) Bananowe miałem z "normalnych" sklepów zoologicznych były zdecydowanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Maffy

Maffy
  • Terrarysta

Napisany 06 lutego 2016 - 02:20

Swoją drogą, żeby nie zakładać nowego tematu to czym karmicie wasze świerszcze, żeby to się najnormalniej w świecie opłacało? Mam aktualnie jeden pokaźny miot, nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Jacaz

Jacaz
  • Terrarysta

Napisany 08 lutego 2016 - 09:04

Faktycznie sporo jedzą. Ja mam ok 10tys świerszczy. No może teraz nieco mniej. Ok. 200ml starcza mi na jakieś 4-5 dni. I to dorosłe świerszcze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 Maffy

Maffy
  • Terrarysta

Napisany 08 lutego 2016 - 14:39

No to już nie taki wylęg, mają już ok. 2tyg :) Intensywnie rosną to i pochłaniają ogromne ilości. W Warzywniaku Pani mówi, że chętnie mi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Maffy, 08 lutego 2016 - 14:48.

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.