Cześć, mam następujące pytanie. Często zdarza mi się, że króliki które rozmrażam dla swojego PMB, szybko "puchną" i mają dość mocny zapach. Wiem, że to naturalny proces pośmiertny tylko zastanawiam się czy to normalne, że następuje to już w czasie rozmrażania. Czy może przyczyną tego stanu rzeczy jest, że sprzedawca zbyt późno lub z byt wolno zamroził królika? Jak to wygląda u was? Czy powinienem zmienić sprzedawce? Dodam tylko, że wąż nie wygląda na poruszonego tym faktem i zjada króliki tak czy siak :) załatwia się też normalnie.
Pozdrawiam,
Kuba.
Napisany 06 grudnia 2015 - 14:56
Podobne tematy: Jak powinien wyglądać królik po rozmrożeniu? x
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Jak szybko powinien rosnąć gekon orzęsiony?Majoola2004, 26 kwi 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Jaszczurki
Ile powinien przebywać gekon lamparci w pojemniku przejściowym?Janiu, 12 paź 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
rozmnażanie
Węże
Ile powinien ważyć dorosły samiec pytona królewskiegoNotEvlo, 12 gru 2023 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
sprzedam 2x mrożony króliksothis, 21 cze 2022 |
|
![]() |
|||
skorpiony
Skorpiony
Co ile powinien jeść Heterometrus petersiiHubertxd, 21 mar 2021 |
|
![]() |
Napisany 06 grudnia 2015 - 15:28
króliki nigdy u mnie nie puchły ale często mają nieprzyjemny...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 grudnia 2015 - 17:39
A jak rozmrażasz króliki ? zostawiasz je same sobie czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 grudnia 2015 - 23:51
Rozmrażam w wodzie, zmieniam wodę jak ostygnie ale i tak,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2015 - 09:18
Nastepuje to od razu po śmierci , ale rzeczywiście przyczyną...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 grudnia 2015 - 17:58
Użyj zimnej wody do rozmrażania. Do ciepłej możesz wrzucić na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2015 - 18:01
im cieplejsza woda tym szybciej sie rozmrozi, byle nie lac...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2015 - 22:24
Mnie zimna odpowiada bardziej. Ciepła przyspiesza rozwój bakterii i rozkład,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 grudnia 2015 - 07:36
króliki puchną jak za ciepłą wodą się często rozmraża ,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 grudnia 2015 - 07:58
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez machina, 29 grudnia 2015 - 08:08.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów