Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

terrarium - paludarium

- - - - -  
Proszę o radę. Roślinność oraz zbiornik wodny. Gekony paskowane.

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1 KamilZ

KamilZ
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3704 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 08 listopada 2015 - 23:34

Terrarium co prawda jeszcze nie mam, ale niedługo pewnie kupię i już myślę intensywnie o jego wyposażeniu. Mają w nim zamieszkać trzy gekony paskowane.

Zacznijmy od zbiornika z wodą. Jest to stosunkowo świeży pomysł, który podsunęła mi pewna osoba z forum. Myślę, że byłby on bardzo efektywnym dodatkiem, ale nie bardzo wiem, jakby go najlepiej było zbudować. myślałem o czymś w rodzaju niewielkiego i bardzo płytkiego akwarium ustawionym w przednim kącie terrarium. Jego dno byłoby wysypane żwirkiem akwariowym, z którego uformowałbym łagodną linię brzegu (brzegi, gdyby była taka konieczność mógłbym umocnić silikonem). Myślę też o wodospadzie/strumyku, który wpływałby do tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Proszę o radę. Roślinność oraz zbiornik wodny. Gekony paskowane.     x

#2 superadam1

superadam1
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4158 dni
  • Polska / Łódzkie / Piotrków Trybunalski

Napisany 09 listopada 2015 - 19:40

Jeśli chodzi o terraria tropikalne to nie jestem zbyt w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 KamilZ

KamilZ
  • Terrarysta

Napisany 09 listopada 2015 - 20:18

@superadam1, sam nie mogę się doczekać aż będę mógł się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 superadam1

superadam1
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4158 dni
  • Polska / Łódzkie / Piotrków Trybunalski

Napisany 09 listopada 2015 - 21:22

O takie szczegóły jak roślinki, w zasadzie to terra tropikalne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 KamilZ

KamilZ
  • Terrarysta

Napisany 10 listopada 2015 - 21:07

No właśnie, a doświadczone osoby, które miały styczność z paskami...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 gastxxx 2

gastxxx
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5674 dni
  • Polska / Warmińsko-mazurskie / Olsztyn

Napisany 11 listopada 2015 - 13:24

Skrzydłokwiaty, ficusy, bromelie, oplątwy i tak dalej... po co mamy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 KamilZ

KamilZ
  • Terrarysta

Napisany 11 listopada 2015 - 17:27

@gastxxx, dzięki za odpowiedź. Terrarium, które planuję kupić będzie miało...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 dendorbatesPL

dendorbatesPL
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7717 dni

Napisany 11 listopada 2015 - 17:42

Pomyśl o ficus panama, ficus pumila, jakieś oplątwy, neoregelie oraz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez sErGiEjOo, 11 listopada 2015 - 17:45.

#9 KamilZ

KamilZ
  • Terrarysta

Napisany 11 listopada 2015 - 17:59

Prawie, że z Krakowa, trochę skłamałem. Ale w Gady-Gady pewnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 gastxxx 2

gastxxx
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5674 dni
  • Polska / Warmińsko-mazurskie / Olsztyn

Napisany 11 listopada 2015 - 18:32

Wiem, że jest jakiś problem z jedną witamin z grupy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.