Witam,
Od ponad roku mój skorpion nic nie zjadł. Próbowałem karmić go karaczanami, świerszczami, mącznikami. Był okres czasu że nie pokazał się przez 2 miesiące....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 października 2015 - 12:04
Witam,
Od ponad roku mój skorpion nic nie zjadł. Próbowałem karmić go karaczanami, świerszczami, mącznikami. Był okres czasu że nie pokazał się przez 2 miesiące....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Skorpion cavimanusMarek22, 05 kwi 2020 |
|
0 |
![]() |
|||
identyfikacja
Skorpiony
Identyfikacja Pandinus cavimanusWaariat, 21 lut 2019 |
|
0 |
![]() |
![]() |
||
żywienie
Ptaszniki
Chromatopelma cyaneopubescens - 5 miesiąc głodówkiwampirok, 06 gru 2018 |
|
0 |
![]() |
|||
tematy ogólne
Ankieta
Początkujący hodowcy węży
Pyton Królewski głodówkiBlo925, 09 lip 2016 |
|
0 |
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Skorpiony
Połączenie między metasomą a telsonem Pandinus CavimanusPozytywny, 26 gru 2017 |
|
0 |
![]() |
Napisany 29 października 2015 - 13:53
Zrób tak: zabij karaczana tureckiego, trochę mniejszego od skorpa, podóz na kamieniu czy czym tam masz ( plaskim ) plecami do dołu, zostaw na noc....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 października 2015 - 22:17
Napisany 30 października 2015 - 19:53
Skorpiony bardzo mało jedzą mam dwa, jeden jadł co tydzień teraz nie je już od 3 miesięcy, drugi na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 listopada 2015 - 17:14
Spróbuj mu podnieść temp tak do 28C, nie kombinuj z karmówką jeśli ma coś zjeść to będzie to świerszcz.
Jeśli możesz zrób mu jakieś foto...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2015 - 20:22
No temperatura trochę mała, jednak to są zwierzęta zmiennocieplne więc metabolizm jest zależny od temperatury.
dawe dobrze prawi, podnieś temperaturę. Próbuj ze świerszczmi.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 listopada 2015 - 18:13
Mój P.imperator w stadium L5 nie jadł nic przez 9 miesięcy i nie ruszała go zmiana temperatury, wilgotności oraz obecność martwej karmówki. Następnie zjadł raz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 listopada 2015 - 10:14
Napisany 22 listopada 2015 - 14:06
Mam podobny problem tyle, że z H. petersii. Odkad go mam (jakieś 2 tygodnie)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów