Witajcie,
mam kilka pytań dotyczących termostatu RT-2 Tomar. Z góry przepraszam, jeśli podobne pytania już się pojawiły (bezskutecznie szukałam) lub ogólnie są głupie/oczywiste, ale nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 22:45
Witajcie,
mam kilka pytań dotyczących termostatu RT-2 Tomar. Z góry przepraszam, jeśli podobne pytania już się pojawiły (bezskutecznie szukałam) lub ogólnie są głupie/oczywiste, ale nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Chromatopelma, victorii, reduncus i kilka innychMarcinmxo, 08 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Kilka gatunków pończoszników, H. gigas i inneEpifit, 26 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Samce L. megatheloides i chroma + kilka nsSzrama, 25 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kilka samicherzog, 01 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Media
Kanał podróżniczo,przyrodniczo przygodowy Kilka KilometrówTomek_Nie, 10 cze 2025 |
|
![]() |
Napisany 21 października 2015 - 22:56
Czujnik termoregulatora mierzy temperaturę w tym miejscu gdzie jest umieszczony, więc jeśli będziesz miała 2 maty podłączone do jednego termoregulatora to obie będą równocześnie się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:10
Dziękuję za odpowiedź! Właśnie tego się trochę obawiam, terraria są różnej wielkości i mają różne maty grzewcze, w sensie wielkości i mocy, zatem warunki panujące...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:19
2 termoregulatory to jest najlepsza opcja jeśli masz różne maty, możesz też po prostu potestować czy w drugim terra tym bez czujnika będą dobre temperatury...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:25
Pewnie tak właśnie zrobię, pokombinuję z umieszczaniem czujnika albo w jednym albo w drugim terra i zrobię pomiary.
"Jeśli zażyczysz sobie temperaturę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:30
Nie może wykrzesać większej mocy :D. Jak np mata bez termoregulatora nagrzewa terra do 25 stopni to podłączenie termoregulatora nie sprawi, że zacznie nagrzewać do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:35
No kurcze.. czyli jednak źle skumałam :D Tzn prawdopodobnie mata za słaba. I właśnie o to chodzi, że gdy w mieszkaniu było ciut cieplej to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:40
Termoregulator służy do kontrolowania tak temperatury żeby była stała, tak jak jest ustawione. Nie jest w stanie wydobyć dodatkowej mocy z maty/kabla etc, on ją...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:43
Dobra, teraz już chyba naprawdę wszystko jasne :P dziękuję po stokroć za cierpliwość! Jak widać tego typu techniczne sprawy to nie jest mój konik...
Będę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2015 - 23:45
Spoko, jak coś to pytaj jeśli będziesz potrzebowała pomocy. Pozdrawiam również :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów