Cześć. Mam pytanie dotyczące ugryzienia przez ptasznika. Czy malutki ptasznik ( L1-L5) jest w stanie ugryźć człowieka czy jego kły nie są jeszcze zbyt mocne, żeby przebić ludzką skórę ? Od którego L ptasznik jest w stanie przebić tą skórę ? i jeszcze zadam pytanie co może się stać i jak należy się zachować po ugryzieniu takich ptaszników jak: D. fasciatus, P. irminia, T. gigas, N. chromatus, G. rosea, B. smithi, L. parahybana oraz gieni. Z tego co wyczytałem ich jady są porównywalne z jadem pszczoły, ale chciałem poznać Wasze opinie. Jesteście bardziej obeznani i macie większe doświadczenie niż ja....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Ugryzienie ptasznika. x
Archiwum ogłoszeń
Oddam ptasznikaAzumaro, 03 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Sprzedam terrarium dla ptasznika nadrzewnego 25x25x50KWyga ![]() |
|
![]() |
|||
zdrowie
Ptaszniki
Nalot na odwłoku ptasznikaHubio ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Kupie ptasznika nadrzewnegogrunwald, 07 mar 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Ptaszniki
Wykrzywiona noga u ptasznikaRybaterra, 04 sty 2025 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 13 października 2015 - 19:14
Podane przez Ciebie gatunki nie należą do silnie jadowitych, więc,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez LikeThat, 13 października 2015 - 19:15.
Napisany 13 października 2015 - 19:17
Skąd mam wiedzieć czy nie jestem uczulony na jad ptaszników...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 października 2015 - 19:26
Skąd mam wiedzieć czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 października 2015 - 19:32
No dobra dzięki za odpowiedź. ;) Mam nadzieję, że nigdy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 października 2015 - 19:49
wszystko może się zdarzyć podczas...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 października 2015 - 19:53
Szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego odnieść, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 października 2015 - 20:48
Pierwsza reakcja alergiczna jest najsłabsza, także jak już się dowiesz,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów