Witam wszystkich serdecznie!
to mój pierwszy post na tym forum ale jesteście mi znani od lat - zaczynałem od krabów tęczowych i zbożówek, potem jednak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2015 - 19:47
Witam wszystkich serdecznie!
to mój pierwszy post na tym forum ale jesteście mi znani od lat - zaczynałem od krabów tęczowych i zbożówek, potem jednak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane - Paludarium (terrarium + akwarium) 50x50x120cmvantis_terra, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium - paludarium
Wystrój, roślinność
[Paludarium]: Problem z utrzymaniem roślinmarcinb66, 24 lut 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Przywitanie i trochę o moich maluchachXaia, 23 lut 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący hodowcy jaszczurek
Przywitaniebestluk ![]() |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Skorupiaki
Krab wampir a krocionóg w paludariumNewt99, 08 maj 2024 |
|
![]() |
Napisany 24 września 2015 - 19:51
Gdybyś podał wymiary to byłoby świetnie :)
Paludarium jest cudowne, a jeśli chodzi o faunę to ja bym rozglądał się za rzekotkami ew. jakieś Anolisy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2015 - 20:11
Ale czy rzekotki i inne "mobilne" zwierzaki nie uciekną z terra otwartego?
Niestety nie wiem co doradzić, ale zbiorniczek bardzo przyjemny dla oka!
Napisany 24 września 2015 - 20:11
No faktycznie trochę skąpy ten mój opis:
Paludarium to zbiornik 60x35x40cm. Całość oświetla belka 2x24W.
Strukturę paludarium oparłem na styropianie 15cm. Smarowałem go sylikonem akwarystycznym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2015 - 20:38
Zakryć czymś i będzie wspaniałe! Niezły widok :)! A propo żabek, to będą mieć konkurencje przy karmieniu :).
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)Napisany 25 września 2015 - 15:22
Zakryć czymś i będzie wspaniałe! Niezły widok :)! A propo żabek,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 września 2015 - 15:50
No żaby rogate niestety nie potrafią pływać, dlatego corocznie na czas godów władze Brazylii i Argentyny wysyłają 1300 ochotników, przenoszących żaby rogate do płytkich baseników...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Papja, 25 września 2015 - 15:50.
Napisany 25 września 2015 - 15:52
To nie działa tak, że jakieś zwierze jeśli nie potrafi pływać to się utopi. Każde zwierzę, które trafi do zbiornika z wodą (Z możliwością wyjścia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 września 2015 - 15:57
No ale cokolwiek bym nie napisal to nie mam racji i wy wiecie najlepiej...
Napisany 25 września 2015 - 15:58
Jaka z tego konkluzja ?
Nie znam się, to się nie wypowiadam ;).
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów