Witam,
Widziałem już kilka tematów podobnych, ale dużo zdjęć się nie wyświetla i nie jestem pewny, czy to ten sam problem, co mój.
Dziś B. vagans wyliniał i po zakończeniu procesu pojawił się jakiś dziwny bąbel na spodzie odwłoka. Może ktoś mi pomoże i powie, czy coś z tym robić, czy po prostu obserwować i nic z tym nie robić? Wstawiam kilka zdjęć. Dodam też, że pająk zrzucił wylinkę bez problemu. Jeszcze leży na karapaksie, ale normalnie rusza odnóżami. Przed linieniem niczego podejrzanego nie zauważyłem na odwłoku.
Napisany 06 września 2015 - 17:00
Podobne tematy: B. vagans po linieniu ma bąbel na odwłoku (foto) x
Napisany 06 września 2015 - 17:24
W żaden sposób mu nie pomożesz, zostaw go i obserwuj....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 września 2015 - 17:53
B. vagans już się przewrócił na odnóża i niby śmiga......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 września 2015 - 22:56
Nie robiłbym sobie wielkich nadziei na to, że pająk przeżyje....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 września 2015 - 03:56
Widziałem na filmach na Discovery, że niektóre gatunki owadów podobnych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 września 2015 - 05:39
Chodzi zapewne o Tarantula hawk.. W polsce nastecznikowate działaja podobnie,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 września 2015 - 07:19
Pewnie pająk pochodził z odłowu i stąd zarażenie.
Napisany 20 września 2015 - 15:12
Chodzi zapewne o Tarantula hawk.....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 20 września 2015 - 19:45
Odłów nie ma z tym nic wspólnego. Poza tym, nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 września 2015 - 19:51
Odłów nie ma z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów