Dziwne pytanie ale czy da się jakoś sprawić aby wąż załatwiał swoje potrzeby w inne miejsce? Wiem ze brzmi to śmiesznie ale ja już nie mam siły.
Sprawa wygląda tak: moja koralówka zawsze załatwia kupsko w narożnik terrarium a mocz na ściankę od dołu go góry. Przez co sprzątanie zajmuje mi zawsze minimum pół godziny bo muszę skrobać szczoteczką tło i narożnik. W narożnik dawałem więcej podłoża, no ale wąż odgarnia i dopiero wtedy załatwia swoją sprawę. Jest to młody osobnik więc załatwia swoje potrzeby często. Robiłem przemeblowania w terrarium i nic nie pomogło.
Druga sprawa czy odchody tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 sierpnia 2015 - 16:26
Podobne tematy: Problem z miejscem wydalania odchodów x
pająki
Ptaszniki
Problem z wysuszaniem się podłożaLe_v7o7, 07 gru 2025 |
|
|
|||
Problem z temperaturą w terrarium dla regiusa – różnica między podłożem a powietrzemRob3006, 10 lis 2025 |
|
|
|||
rozmnażanie
Ptaszniki
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
|
|||
zachowania
Ptaszniki
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
|
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
|
Napisany 04 sierpnia 2015 - 18:54
Nie nauczysz węża :-) moja zbożówka również uwielbia takie miejsca....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2015 - 13:49
Moje zalatwiaja swoje potrzeby najczescie do baseniku z woda z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 września 2015 - 14:00
Po prostu wyjmij tło :). Będziesz miał mniej roboty.
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów