Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zachowania

- - - - -  
Agama błotna - branie na rękę

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 koters

koters
  • Oczekujący
  • Z nami od: 4541 dni
  • Polska / Lubuskie / Zielona Góra

Napisany 20 lipca 2015 - 13:43

Witam, piszę z zapytaniem do was - w jaki sposób bierzecie swoje smoki na rękę? Moje oswoiły się na tyle, że nie uciekają jak coś kombinuję w terra, dają się głaskać, karmić z ręki ale z braniem na rękę dłuższy czas problem. Jak tylko lekko podnoszę - zaczyna się szarpać, kopać, boję się mocniej chwycić żeby nie zrobić krzywdy i po prostu mi się wyrywa. Wiem, że to nie chomik żeby brać na rękę kiedy się podoba ale sam fakt "pozwalania" na to sporo ułatwiłby - karmienie, dosadzenie rośliny, przenoszenie do kąpieli itd itp. Wszelkie sugestie mile widziane.

Podobne tematy: Agama błotna - branie na rękę     x

#2 yayo25

yayo25
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4167 dni
  • Polska / Pomorskie / Ustka

Napisany 20 lipca 2015 - 20:15

Czy Agamy są czasem przy szybie tak jak by chciały...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez yayo25, 20 lipca 2015 - 20:46.

#3 robaczynka

robaczynka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5022 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdańsk

Napisany 20 lipca 2015 - 22:44

Spróbuj delikatnie wtykac rękę pod jaszczurkę, najlepiej od przodu tak,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 koters

koters
  • Oczekujący
  • Z nami od: 4541 dni
  • Polska / Lubuskie / Zielona Góra

Napisany 21 lipca 2015 - 07:09

@robaczynka w ten sposób się udaje z tymże jak wychodzę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 yayo25

yayo25
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4167 dni
  • Polska / Pomorskie / Ustka

Napisany 21 lipca 2015 - 08:46

Ja zawsze biore ja stoją przy szybie, wkłądam delikatnie rękę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.