Witam, planuję założyć niewielkie terrarium pod jakiegoś małego stworka(najpewniej jakiś pajęczak czy gekon) i chciałabym tam zasadzić jakieś żywe rośliny. Jednak nigdy wcześniej nie zajmowałam się hodowlą roślin w terrarium, zawsze stały na parapecie pod słońcem lub były sadzone na dworze. I tu moje pytanie, jak hodować rośliny w terrarium? Tak by żyły sobie długo i nie padły po kilku dniach? Zgaduje, że koniecznie będzie jakieś specjalne oświetlenie? Bardzo proszę o oświecenie mnie w tej kwestii, gdyż pierwszy raz będę coś takiego próbować i nie chciałabym zmarnować ew. roślin jakie zakupię. Oglądałam kilka relacji z budowy vivarium itp, jednak nadal...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Utrzymywanie roślin przy życiu w terrarium.
Podobne tematy: Utrzymywanie roślin przy życiu w terrarium. x
terrarium
Żółwie
Weryfikacja parametrów terrariumAndriej91, 06 paź 2025 |
|
![]() |
|||
biotop
Ptaszniki
Wilgotność w terrariumCeder76 ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
pokaże dwa pytony dorosłe z terrariummasny145, 04 paź 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Sprzedam terrarium, akcesoria.Cywil, 04 paź 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Heterodon nasicus anaconda samiec 4 lata + terrarium 50x30x30pryncypalka123, 30 wrz 2025 |
|
![]() |
Napisany 27 czerwca 2015 - 10:02
Noo zależy od roślin jakie kupisz. U siebie trzymam chamaedorę,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 czerwca 2015 - 16:14
Napisany 28 czerwca 2015 - 20:50
Mi rośnie, ale potwornie powoli. Jest tak samo trująca jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 czerwca 2015 - 22:01
Jeśli planujesz posadzić coś pnącego, to polecam roślinki z gatunku...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 czerwca 2015 - 22:08
Właśnie, zapomniałam o kwestii nawożenia. Czym nawozicie? Naturalnymi nawozami czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez fortitera, 29 czerwca 2015 - 22:09.
Napisany 30 czerwca 2015 - 08:45
Ja tam nie nawożę wcale ;) Rosną dobrze to i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 czerwca 2015 - 10:48
Nawóz stosuje tylko na wiosnę w postaci płynnej. Mam jakiś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 lutego 2016 - 11:25
Witam!
Mam pytanie odnośnie nawożenia roślin w terrarium z Felsumami...
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów