Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

warunki hodowli

* * * * * 1 głosów  
Roztwór Holtfretera - czy trzeba?

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
120 odpowiedzi na ten temat

#1 Yahilles

Yahilles

Pomocny w dziale Płazy

• Pomocny
  • Z nami od: 6912 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 29 marca 2015 - 22:45

Trochę przeraża mnie, że na tym forum MER i reszta zaczęli robić z tego roztworu jakiś obowiązkowy zamiennik wody, bez którego aksolotle chorują i zdychają....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Roztwór Holtfretera - czy trzeba?     x

#2 Egzofarmer

Egzofarmer

Redaktor: Płazy

• Redaktor
  • Z nami od: 6134 dni
  • Polska / Świętokrzyskie / Ostrowiec Świętokrzyski

Napisany 30 marca 2015 - 06:43

Jeśli stosujesz wodę RO to oczywiście jak najbardziej choć też nieco bym go zmodyfikował, w przeciwnym wypadku to bzdura. Zimno i natlenienie to klucz do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Nieuczesana 3

Nieuczesana
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3827 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 30 marca 2015 - 13:14

Z tego, co udało mi się znaleźć w necie, w warunkach naturalnych aksów woda jest słonawa. Nie znalazłam nic dokładniejszego na ten temat, jednak nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Papja

Papja

Miniony moderator w działach: Płazy, Aksolotle

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 4482 dni
  • Polska / Łódzkie / Zduńska Wola

Napisany 30 marca 2015 - 13:49

@[member='Nieuczesana'] o jakiej herbacie mówisz? Jeśli chodzi o zwykłą herbatę, warto wyjaśnić że najlepiej używać tylko i wyłącznie liściastą, gdyż w saszetkowanej często są różne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Papja, 30 marca 2015 - 13:51.

#5 Yahilles

Yahilles

Pomocny w dziale Płazy

• Pomocny

Napisany 30 marca 2015 - 14:06

Trzymam swoje w roztworze, ale koło 20 % w ramach "naturalnego antybiotyku" jak to określiła Trzcinka3

Ale co to za antybiotyk z soli? Sole...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Nieuczesana 3

Nieuczesana
  • Terrarysta

Napisany 30 marca 2015 - 19:04

Antybiotyk napisałam metaforycznie. Mówię o zwykłym roztworze H. A herbatę daję liściastą zieloną. Nie daję szyszek, torfu czy innych rzeczy, bo herbata sprawdza się najlepiej....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Yahilles

Yahilles

Pomocny w dziale Płazy

• Pomocny

Napisany 30 marca 2015 - 22:13

Zdecyduj się co chcesz powiedzieć, bo na razie to zdajesz się gubić we własnych stwierdzeniach:

ale napisałam wyraźnie, cytując któreś z okresleń Trzcinki3,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Yahilles, 30 marca 2015 - 22:13.

#8 Nieuczesana 3

Nieuczesana
  • Terrarysta

Napisany 30 marca 2015 - 22:29

@[member='Yahilles'] nie napisałam, że to dogmat. Napisałam, co mam u siebie. zacytowałeś wyrwane z kontekstu rzeczy. Nie po to siedzę na tym forum, żebyś na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Nieuczesana, 30 marca 2015 - 22:34.

#9 Yahilles

Yahilles

Pomocny w dziale Płazy

• Pomocny

Napisany 30 marca 2015 - 22:40

Ja nie neguję całokształtu doświadczenia Trzcinki - uważam tylko, że aspekty związane z roztworem Holtfretera są tutaj wyolbrzymiane i chciałbym to rozjaśnić, jednak jeszcze nikt...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 Nieuczesana 3

Nieuczesana
  • Terrarysta

Napisany 30 marca 2015 - 22:45

Więc wyjaśnij, dlaczego jesteś przeciwny. Podaj konkretne argumenty. Ja nie siedzę w aksach zbyt długo, raczej w akwarystyce, więc nie neguję czegoś bez solidnej argumentacji,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.