Witam, 2 dni temu popełniłam błąd zostawiając na noc otwartą dziurkę na kable w terrarium, jak się okazało mój 5 miesięczny gekon którego mam od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Ucieczka gekona lamparciego i jego stan x
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Karmienie gekona lamparciegoGulaszek ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Kupię żółwia lamparciego SAMCAGekon88, 17 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
waga gekonajolene505 ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Gekony, eublefary i inne Gekkota
terrarium dla gekonamatushej ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
waga gekonaJohnny13, 05 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 10 marca 2015 - 11:15
Nie znam się na gekonach ale może spróbuj go zwabić jedzeniem + tak jak piszesz ciepełkiem ? Skoro ileś to trwa to na pewno zgłodniał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 marca 2015 - 13:11
Dobrym sposobem jest umieszczenie miski z pokarmem a obok ustaw jakies zrodlo ciepla. Sprawdz tez okolice urzadzen ktore emituja cieplo, jak np komputer, bo moze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 marca 2015 - 15:41
Gekon może ci przejść całe mieszkanie w krótkim czasie, miałem incydent raz, że musiałem szybko pobiec do kuchni i wydawało mi sie że zamknąłem terra,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 marca 2015 - 20:57
Lamparty zwiedzają duże terytoria i są w stanie szybko się przemieszczać i na spore odległości. Nie sądzę, żeby teraz zwabiło go jedzenie, ale źródło ciepła...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 marca 2015 - 11:47
Lepszym sposobem od czekania aż sam przyjdzie, jest szukanie. Sprawdź zakamarki i ciepłe miejsca. Na jedzenie się nie skusi, może na jakąś wyspę ciepła tak,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 marca 2015 - 14:53
uważaj jak będziesz odsuwać jakieś szafki itp. żeby go nie zgnieć
Napisany 12 marca 2015 - 00:56
swojego znalazłem za lodówką po 6 miesiącach więc bez paniki :) szukaj w ciemnych ciepłych miejscach które emitują ciepło i troszkę wilgoci np. lodówka. Na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez sitox34, 12 marca 2015 - 00:56.
Napisany 12 marca 2015 - 18:16
mój jak zwiał to schował się pod listwą elektryczną zaraz za szafką na której stało terra
wcale nigdzie daleko nie poszedł :)
Napisany 13 marca 2015 - 21:48
Sprawdź pod łóżkami, lodówką, komputerem itp. Uważaj na przestawianie mebli.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów