Witam, chciałbym się dowiedzieć trochę rzeczy na temat pułapek na owady i sposobów ich odłowu. Interesują mnie wszystkie owady. Mam zamiar je łapać w celu obserwacji, sfotografowania i ewentualnej hodowli. Nie chcę ich tępić ani preparować. Więc, jakie są najlepsze sposoby? Podajcie jakiekolwiek na jakiekolwiek owady. W przyszłym roku spróbuje z prześcieradłem w nocy - co do tej pułapki: Jaka jest najlepsza pora (godzina i miesiąc). ostatnio na wakacjach próbowałem z pułapką typu garnek tyle że prawie nic nie złapałem - trzeba dać jakąś przynęte?
Podobne tematy: Polowanie na owady. x
Sprzedam karmówkę
Owady karmowe wypełnione pojemniki bez ściemyAdrianChod, 29 cze 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Krocionogi,isopody, ślimaki i owadyPsalmopeus, 02 maj 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Krocionogi,isopody, ślimaki i owady - giełda Chorzów 01.09Psalmopeus, 15 sie 2024 |
|
![]() |
|||
Wyceny, gdzie kupić
Jaki polecacie sklep internetowy aby kupić owady w gablotachKrzysiel, 31 maj 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Krocionogi, isopody, owady, ślimakiPsalmopeus, 24 mar 2024 |
|
![]() |
Napisany 25 grudnia 2014 - 09:52
W zimę to ich wiele nie złapiesz. Poza tym każdy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 grudnia 2014 - 14:35
Chyba napisałem że w przyszłym roku, nie teraz. Chyba wiadomo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 grudnia 2014 - 15:08
Napisałeś, że w przyszłym roku spróbujesz z prześcieradłem, co wg...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 grudnia 2014 - 09:00
Do bezpośrednich odłowów - czerpak entomologiczny i exhaustor, do wodnych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2015 - 01:10
Do odłowów stacjonarnych - pułapki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2015 - 09:26
LED'y są dobre, mi w listopadzie przyciągały liczne microlepidoptera ("motyle...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2015 - 22:29
LED'y są dobre, mi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2015 - 12:49
@Magi00 - LED'y służą u mnie jako oświetlenie w tymczasowym domku... ...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez mantiss111, 26 stycznia 2015 - 13:01.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów