A kilka miesięcy temu opublikowano artykuł nt. uczenia się agam brodatych poprzez naśladownictwo. Jaszczurki naśladowały zachowanie (otwieranie drzwiczek), które widziały wcześniej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Inteligencja gadów
Napisany 27 maja 2015 - 20:28
Podobne tematy: Inteligencja gadów x
małopolskie
Wspólne przejazdy, wspólne zamówienia
Wyjazd na giełdę gadów z KrakowaFreska, 01 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Przepiękny basen dla dużych gadów.AlleTerra, 21 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Karbonowe haki ofiologiczne i worki transportowe dla gadówAmatorSerpentium, 25 sty 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terrarium 130x70x55 (Strefa Gadów) + Agama Brodata OrangePiwonia ![]() |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Jakie dzisiaj stosuje się oświetlenie dla gadów?znowuznowu ![]() |
|
![]() |
Napisany 11 czerwca 2016 - 13:53
Odnośnie otwierania drzwiczek, to mój legwan zielony, którego kiedyś miałam, był w tym mistrzem. Czasami miałam wrażenie, że obserwuje to co robię i w jakiś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 czerwca 2016 - 07:54
Uważam za przejaw inteligencji np u lamparciego chociażby to, że odchody zawsze zostawia w jednym miejscu, tak aby odległość "toalety" i wody była jak największa....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 czerwca 2016 - 10:51
Smieszy mnie zawsze ta antropomorfizacja zwierząt.
Już kiedyś było o tym tu na forum.
Instynkt to nie to samo, co inteligencja, chyba że przyjmiemy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Radagast, 29 czerwca 2016 - 12:29.
Napisany 01 lipca 2016 - 10:32
Smieszy mnie zawsze ta antropomorfizacja zwierząt.
Już kiedyś było o tym tu na forum.
Mnie też czasami śmieszy. Tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2016 - 10:18
Ależ antropoidy formułują nowe pojęcia - z 2 pojęć używanych i znanych składają nowe mniej więcej oddające naturę przedmiotu. Szympans używający języka migowego/znaków i nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów