Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Oznaki złej temperatury i jeszcze coś

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 unbreak

unbreak
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4099 dni
  • Polska / Małopolskie / Grybów

Napisany 27 października 2014 - 16:09

Hej,
szukałem ale znaleźć nie mogłem, więc albo nie ma takiego tematu, albo źle szukałem.

Jak pająk okazuje /reaguje na zbyt niską i zbyt wysoką temperaturę? Jak można poznać, że jest mu za gorąco a jak że jest za zimno?

Przy okazji: Dodałem pod terrarium swojej Lasiodora parahybana kabel grzejny podpięty pod termoregulator, zauważyłem że jego ustawienie nie jest zgodne z temperaturą którą wskazuje termometr w terra. Ustawiam na 24 stopnie a wyłącza się jak termomentr w terra pokazuje 21/22.

Teraz pytanie co jest bardziej prawdopodobne: że taki termometr/hydrometr pokazuje niedokładnie, czy że termoregulator jest trząśnięty? :D

Podobne tematy: Oznaki złej temperatury i jeszcze coś     x

#2 Marekkazik

Marekkazik
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4616 dni
  • Polska / Podlaskie / Suwałki

Napisany 27 października 2014 - 16:15

Przy zbyt niskiej będzie miał opóźniony metabolizm, będzie wolniej rósł,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 unbreak

unbreak
  • Terrarysta

Napisany 27 października 2014 - 16:18

Ok, czyli jak sobie siedzi chyba raczej normalnie, znaczy się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Marekkazik

Marekkazik
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4616 dni
  • Polska / Podlaskie / Suwałki

Napisany 27 października 2014 - 17:06

no bo to straszna temperatura :D! Jak masz kabel to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 unbreak

unbreak
  • Terrarysta

Napisany 29 października 2014 - 08:56

No tyle że to było jak jeszcze nie miałem kabla...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.