Witam. Kupiłem nie dawno spore terrarium 120 wys, 64 glebokosc, 100cm dlugosc... No i zakupilem pierwszą moją jaszczurkę czyt. kameleona. Kameleon od 2 dni nic nie je.... Jest to spowodowane tym, że być może jest zestresowany przeniesieniem w nowe miejsce ? Zrobiłem taki patent - uciąłem dno od butelki 2l i dałem tam kilka świerszczy... Dalej kameleon się tego nie chwycił. Zmienił karmówkę ? W terra mam lampe grzewczą, lampe uvb, duży wodospad exo tera. Nie widzialem nawet żeby kameleon pił... Dość mocno się martwię, poradzicie coś ?
Napisany 30 września 2014 - 13:29
Podobne tematy: Pierwsza jaszczurka - kameleon x
początkujący płazy
Płazy
Pierwsza żaba rogataAgro1223 |
|
|
|
||
Sprzedam jaszczurki
Jaszczurka długoogonowa szmaragdowa i trawna, scynk ognisty , scynk szmaragdowylegvaan, 16 sie 2025 |
|
|
|||
terrarium
Jaszczurki
Jaki jaszczurka będzie pasować do tego terrariumPalmixk |
|
|
|
||
tematy ogólne
Jaszczurki
Jaka jaszczurka?Hobbit_66, 08 cze 2025 |
|
|
|||
wybór zwierzęcia
Jaszczurki
Jaszczurka na początekPawel32, 24 cze 2025 |
|
|
Napisany 30 września 2014 - 13:54
Kameleon jako pierwsza jaszczurka w karierze terrorystycznej to dość słaby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 16:26
A więc kameleon. Ciekawe czy jesteś szczęśliwym posiadaczem: kameleona jemeńskiego/lamparciego/karłowatego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 17:09
mój kolega też zaczynał w taki sposób właśnie z jaszczurką...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 18:00
Na pewno mnie zjedziecie, ale terrarium kupiłem wczoraj i nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 18:02
Czyli zwykła płochliwość, daj mu spokój, nic nie zakrywaj, niech...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 18:04
Dzięki. Na początku chciałem legwana, ale neistety wymiary pokoju w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 18:42
Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę ale to terrarium...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 21:20
Dużo zależy od wilgotności i temperatury, jak będzie trzymany na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 września 2014 - 21:27
Druga sprawa. Kameleony to zwierzęta na drzewne, ale nie przypuszczałem,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Edytowany przez Mersiaty, 30 września 2014 - 21:34.
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany