Temat niby bardziej pasuje do działu zdjęcia i filmy, ale myślę, że tu zobaczy go więcej zainteresowanych osób.
Chciałem się pochwalić nowym bardzo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 września 2014 - 22:43
Temat niby bardziej pasuje do działu zdjęcia i filmy, ale myślę, że tu zobaczy go więcej zainteresowanych osób.
Chciałem się pochwalić nowym bardzo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Zamienię
Wymiana owadów/pająków/skorpionów/triopsówpaulvern, 28 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Zdjęcia i filmy z wężami
Wąż w ogródku. Co to za gatunek?Nestle, 06 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Sprzedam boa 2 sztuki. Ciekawy Projekt !! BydgoszczArbi, 14 cze 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Akcesoria do preparowania owadów / akcesoria entomologiczneTom_Green, 31 maj 2025 |
|
![]() |
|||
skorpiony
Terrarystyka
Opisano nowy gatunek skorpiona Scorpiops bahunetra sp. nov.TherapoTerra, 03 maj 2025 |
|
![]() |
Napisany 25 września 2014 - 22:59
Napisany 25 września 2014 - 23:11
Na hodowlę przeznaczyłem duże słoje takie do kiszenia ogórków, więc chyba nie ma szans, żeby jakaś kolonia osiągnęła więcej niż powiedzmy 10 tysięcy osobników. Ciekawe...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 września 2014 - 23:26
Super sprawa. Sprawdzałeś jak reagują na obcą robotnicę?
Podobno się roją żeby przemieszać krew raz na jakiś czas, to po to 2 kolonie?
Karmisz zwykłym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 września 2014 - 23:27
Oczyma wyobraźni już widziałam gniazdo w pokoju. Fajne robaczki, powodzenia z nimi :)
Napisany 26 września 2014 - 00:07
Na razie priorytetem jest by w ogóle stworzyć hodowlaną populację w Polsce. Jak zrobi się ich dużo, to dopiero wtedy będzie można zaczynać patrzeć jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 września 2014 - 20:21
Ja niestety nie wiem co to za gatunek, wiem że to jakiś Reticulitermes pochodzący z Teksasu. Według tej strony http://www.barkbeetles.info/pdf_assets/Atkinson_reticulitermes_TPCA_article.pdf najpospolitsze są tam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 września 2014 - 22:17
Mogą być świetną karmówką :-D
Napisany 26 września 2014 - 22:33
To prawda, podobno hodują się bardzo łatwo i produkują robotników w ilościach hurtowych. A więc oprócz tego że są bardzo ciekawe w obserwacji mają znakomity...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów