Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
muszki a karmówka

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 tekila103

tekila103
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4243 dni
  • Polska / Małopolskie / Nowy Sącz

Napisany 13 sierpnia 2014 - 22:12

witam 

ostatnio zmagam się z muszkami owocówkami , po prostu masakra ile ich jest w pojemnikach karmówek , czy macie pomysły jak się tego pozbyć? posiadam mączniaki , drewno jady , świerszcze , karaczany . dodam że co dwa trzy dni sprzątam (wszystko wywalam i myje pojemniki) u robali a muszki cały czas grasują jest to dla mnie bardzo uciążliwe zwłaszcza że mam teraz tygodniowy wylęg świerszcza i żeby przemieścić tak małe koniki potrzebuje ok dnia (pojemnik na pojemniku i czekam aż większość przejdzie resztę staram się śrubokrętem przesuwać do nowego pojemnika ) dodam że pokarm mam na podstawkach i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: muszki a karmówka     x

#2 Anka1992

Anka1992
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4955 dni
  • Polska / Małopolskie / Myślenice

Napisany 14 sierpnia 2014 - 07:09

Sprzątanie nie pomoże w pozbyciu się owocówek. One składają jajka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Pitu

Pitu

Redaktor w dziale Owady

• Redaktor
  • Z nami od: 6183 dni
  • Polska / Mazowieckie / Kobyłka

Napisany 14 sierpnia 2014 - 11:06

Spróbuj z tartą marchewką albo hydrożelem, lub w inny sposób...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Dark_Raptor

Dark_Raptor

Miniony Koordynator w działach owadzich

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 8067 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 14 sierpnia 2014 - 11:37

Pod warunkiem, że to nie Sciaridae i nie Phoridae (nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.