Witam, wczorajszego dnia w jeziorku Szczęśliwickim, jakie znajduje się na terenie miasta Warszawy złowiłem na wędkę żółwia, po dokładniejszym przyjrzeniu się temu osobnikowi stwierdziłem wspólnie ze znajomą, że nie jest to żółw polski, ale że jest to żółw żółtolicy, jakiego ktoś musiał wpuścić do jeziorka. Dany osobnik złapał się na kukurydze, a jego rozmiary to 17 cm dł. samej skorupy, nie wliczając w to głowy i ogona. Żółw jest w dobrej kondycji, nie wygląda na to by mu cokolwiek dolegało. Wziąłem go do domu, gdyż przeczytałem w "wiki", że jest to gatunek inwazyjny, jakiego nie można wpuszczać z powrotem do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2014 - 10:09
Podobne tematy: Złowiony żółw w jeziorku szczęśliwickim. x
![]() |
Hyde Park
Żółw czerwonolicy - złowionyGaGacek, 23 sie 2010 |
|
|
||
![]() |
Hyde Park
Żółwie w parku szczęśliwickim (warszawa)konio, 29 cze 2009 |
|
|
Napisany 31 lipca 2014 - 11:22
Daj to do działu oddam, i to żółtobrzuch, a nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2014 - 16:36
jak nie masz żadnego doświadczenia z żółwiami idź do zoo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2014 - 18:08
już swoje przeszedł :(
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2014 - 19:55
Napisany 31 lipca 2014 - 20:01
zimy by nie przetrwał
Jesteś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2014 - 20:04
Napisany 31 lipca 2014 - 20:07
Nie wiem jak płytkie jest to jezioro ale wierz mi,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 lipca 2014 - 20:16
ja rozumiem jak byśmy gadali o głębokim jeziorze w którym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gość_alpin__*
Napisany 31 lipca 2014 - 20:53
Niestety trachemysy zaczęły bardzo dobrze znosić Polskie zimy. Szybko potrafią...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany