witam, mam kilka pytań odnośnie tych 2 gatunków. Na forum przeczytałem że aby mieć żółwia ostrogrzbietowego potrzeba jakieś papiery bo jest to gatunek inwazyjny, czy to prawda? jeśli tak to na żółwie żółtolice też potrzeba, w końcu to chyba też gatunek inwazyjny. Ostatnio odwidziłem najbliższy sklep z w/w zwierzątkami i nic takiego się nie dowiedziałem. Po przekopaniu się przez forum myślę że już zdaję sobie sprawę mniej więcej jaka to odpowiedzialność. Chciałbym sobie sprawić 2 żółwie, te 2 gatunki mogą przebywać w jednym akwarium? I jakiej wielkości akwarium potrzebowałyby 2 zółwie ok 5-6 letnie (pewnie jakieś 10-12 cm), patrzę przyszłościowo,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2014 - 18:57
Podobne tematy: żółw żółtolicy i żółw ostrogrzbiety x
zachowania
Żółwie
Żółtolicy i HieroglifowyBobikk, 17 cze 2024 |
|
|
|||
zachowania
Żółwie wodno-lądowe
Mój żółw dziwnie się zachowuje (żółw wodno lądowy żółtolicy)Beti12 |
|
|
|||
zdrowie
Żółwie
Żółw żółtolicy chorobaBa4321 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
DO ADOPCJI ŻÓŁW Sasza Graptemys pseudogeographica (Żółw ostrogrzbiety)Dozoe_mike, 22 kwi 2022 |
|
|
|||
warunki hodowli
Żółwie
żółw hieroglifowy i żółw ostrogrzbiety czy może być trzymany w akwarium 80/90Lmanf23 |
|
|
Gość_alpin__*
Napisany 26 lipca 2014 - 19:04
Czołem https://www.terrarium.pl/topic/400971-rejestracja-zolwia/ https://www.terrarium.pl/topic/74687-zanim-cos-napiszesz-zajrzyj-tutaj-faq/
Każdy sklep przy sprzedaży gada...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2014 - 19:15
poszukałem,poczytałem i dalej nie wiem najważniejszej rzeczy. żólwie wymienione przezemnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2014 - 19:18
Skoro są na liscie to trzeba mieć na nie "jakieś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2014 - 19:26
ok, sory za spam i dziękuje za odpoweidzi
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany