Jako że u mnie w pokoju bywa bardzo ciepło zastanawiam się nad w miarę tanim sposobem chłodzenia akwarium. Myślałem o kupieniu małej lodówki w której...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2014 - 16:00
Podobne tematy: projekt chłodziarki diy x
Sprzedam węże
Sprzedam boa 2 sztuki. Ciekawy Projekt !! BydgoszczArbi, 14 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Pytony królewskie - Albino Clown, Hypo i inne, cały projekt do sprzedaniaChaos_Hunter, 20 lip 2024 |
|
![]() |
|||
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Samodzielna budowa terrarium z płyty meblowej - PROJEKTgrunwald, 17 cze 2024 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Aksolotle
Dobór chłodziarki dla aksolotli do filtra Ultramax1500LKElcia ![]() |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Aksolotle
Naprawa chłodziarkitelit, 02 cze 2023 |
|
![]() |
Napisany 02 lipca 2014 - 20:07
dobrze kombinujesz :
lodówka (są takie, bo mam) 50x50x50cm, sprężarkowa (nie absorpcyjna bo to dupa), z zamrażalnikiem, LG, MTB i jakieś tam.Ja płaciłem 400 zł.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2014 - 20:12
Więc rozumiem, że masz coś takiego u siebie? Lodówka bierze dużo prądu? Zastanawiam się czy nie będzie włączać się bez przerwy z powodu tych otworów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2014 - 20:46
lodówki nie przerabiamy - poza otworami na rurki. W otwory można włożyć (aby ładnie wyglądało) dławiczki od puszek elektrycznych (takie cosik przez które przepuszcza się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2014 - 20:54
Myślałem raczej o termostacie z czujnikiem w akwarium aby włączała się kiedy jest potrzebna ;) Po prostu chodzi mi o to, że jeśli lodówka ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2014 - 21:04
Jak uważasz, ale te akwariowe drogie jak pies a ich automatyka ???
Tu masz zwykła lodówkę, taka jak w kuchni. Zaglądasz to się włacza.
Tutaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez MER, 02 lipca 2014 - 21:05.
Napisany 04 lipca 2014 - 05:47
a może rurka alupex jak się ją wygnie to nawet kształt trzyma, tylko z przewodnością ciepła może być słabo, ale to będzie tanie przynajmniej, lub...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lipca 2014 - 10:31
Tylko jak takie szkło pęknie jak mnie w domu nie będzie to wypompuje całą wodę z akwarium do pokoju...
Napisany 04 lipca 2014 - 15:46
Wpadłem na nieco inny pomysł jeszcze może by umieścić w lodówce pojemnik na wodę np: http://allegro.pl/zbiornik-30-litrow-na-wode-czysta-do-przyczepy-i4318541060.html plus jakieś przegrody do środka i to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 lipca 2014 - 20:13
http://allegro.pl/spirala-pojedyncza-43mm-skraplacz-wezownica-i4384550323.html
a może coś takiego wstawić do lodówki zamiast zwiniętego węża? Zrobione z nierdzewki więc nie uwalnia żadnych szkodliwych substancji ;)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów