Witam, moja siostra ma dwa gekony lamparcie odmiany Tremper albino. Wiem, że one nie mogą mieć lampy emitującej promienie słoneczne. Siostra jednak usunęła z terrarium jakiekolwiek lampy, gdyż twierdzi, że przez nie gekonom chorowały oczy. Woziła je przez to do weta, mimo to jedna samiczka nie przeżyła choroby oczu. Odkąd nie ma lampek gekony nie chorują, a mają prawie trzy lata. Buduję właśnie terrarium i się zastanawiam czy mogę kupić lampy, a jeśli tak to jakie? Bo chyba nie te z Supermarketu budowlanego?
Napisany 28 czerwca 2014 - 13:07
Podobne tematy: Lampy dla lamparta x
jaszczurki
Terrarystyka
WITAM JAKIEGO GEKONA KUPIC oprócz LAMPARTA I STEPOWEGOFranekqiwb, 12 maj 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Terraria ExoTerra + lampycrazy_pit_mom, 14 kwi 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Sprzedam lampy grzewcze, kable, lampy UV i podczerwone.Vip3r, 10 kwi 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Lampy grzewcze, UV , kable grzewcze, lampy podczerwone + ekspres do kawy .Vip3r, 10 kwi 2024 |
|
|
|||
warunki hodowli
Gekon lamparci (Eublefar)
Podłoże dla lamparta - problem...Janiu, 22 mar 2024 |
|
|
|
Napisany 28 czerwca 2014 - 13:19
Właśnie te z supermarketu budowlanego typu Castorama.Po co wydawać w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 czerwca 2014 - 13:32
Siostra trzymała w terrarium kiedyś podłoże z włókna kokosowego i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 czerwca 2014 - 13:52
Właśnie przez nie najprawdopodobniej gekony miały problem z oczami bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 czerwca 2014 - 14:14
Wątpię aby zwykłe żarówki, lampy miały jakikolwiek wpływ na oczy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany