Bo mam kilka gniazdek w skrzymce pocztowej (biedny listonosz) i zastanawiam sie czy gdybym......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register
Klecanka.
Posted 03 May 2014 - 16:01
Bo mam kilka gniazdek w skrzymce pocztowej (biedny listonosz) i zastanawiam sie czy gdybym......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register
Posted 04 May 2014 - 09:28
Nie robotnice nie mogą, ale królowa już tak. Nie długo królowa złoży jaja z których wylęgną się larwy młodych królowych i samców(larwy królewskie). Larwy królewskie......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register
Edited by bufoviridis, 04 May 2014 - 09:28.
Posted 05 May 2014 - 08:12
Strukturę socjalną fajnie opisano na angielskiej Wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Polistes
Generalnie ich społeczności są trochę mniej rozwinięte niż np. u rodzaju Vespula, czy Vespa.......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register
Posted 05 May 2014 - 19:18
Jeśli prawidłowo przeprowadzi się akcję, to jest szansa, że go nie opuszczą. Oczywiście mówimy o sytuacji, kiedy przenosimy gniazdko razem z królową i kiedy jest......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register
Edited by Moskuito, 05 May 2014 - 19:19.
Posted 06 May 2014 - 16:01
Widziałem jakąś inną wersję w któymś magazynie naukowym. Była chyba jakaś uproszczona, czy coś, bo miała 10 stopni. Na 10 jest błonkówka Pepsis.
Notonecta nie figurowała......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register
1 user(s) are browsing this forum
0 members, 1 guests, 0 anonymous users