Witam, zakładam dość kontrowersyjny temat, więc na początku krótki wstęp. Mieszkam z różnymi zwierzakami i nie wyobrażam sobie, żeby któreś z nich było agresywne wobec innego. Wszystkie żyją w harmonii: psy, świnki morskie i legwan - oczywiście mimo takiej sielanki zawsze czuwam i jestem przy nich, gdy są razem. Bardziej chodzi mi o życie w zgodzie, niż na siłę udowadnianie, że to jest możliwe. To raczej moje zwierzaki mi to udowodniły. Za jakiś czas chciałabym dołączyć do mojego stada warana stepowego - czytałam o ich inteligencji, ale nie znam tego gatunku z doświadczenia. Czy osobnik, który jest drapieżnikiem może kojarzyć,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 marca 2014 - 22:45
Podobne tematy: Waran stepowy i przyjaźń międzygatunkowa. x
Sprzedam jaszczurki
Waran stepowy 2024Danielsalata, 06 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Varanus acanthurus – waran kolczastoogonowygekonylamparciepl, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Varanus acanthurus red ackie waran kolczastoogonowyWlosoglowka, 15 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Waran stepowyDanielsalata, 01 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Waran stepowy 2024Danielsalata, 20 cze 2025 |
|
![]() |
Napisany 31 marca 2014 - 22:57
Widziałem gdzieś filmik jak waran z agama razem spacerują ,a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 marca 2014 - 23:10
Z tego co piszecie to taki waran nie musi zabijać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 marca 2014 - 23:30
Inteligencja warana polega między innymi na tym, ze widząc zwierze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 marca 2014 - 23:53
Napisany 01 kwietnia 2014 - 01:03
zjadłby, dlatego nigdy ich samych nie zostawiam kiedy jestem dalej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 kwietnia 2014 - 11:16
To że zwierzęta się tolerują, nie oznacza, iż nie wywiera...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 kwietnia 2014 - 21:56
Ale mój legwan sam wchodzi na wybieg świń, jest zrelaksowany:...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 kwietnia 2014 - 22:07
Ale legwan i swinki sa roslinozerne. Bedziesz musiala pilnowac, ewentualnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów