Witam! Pisałam tutaj parę miesięcy temu o gekonie, który miał problem z poruszaniem. Byłam z nim u weterynarza, jak radziliście, pani weterynarz obejrzała go dokładnie i stwierdziła patologiczne odwapnienie kości. Terapia miała polegać na "wpychaniu mu wapnia wszystkimi otworami" i sprawdzaniem, czy gekon je. Było to spowodowane zaniedbaniem. Maluch trafił do mnie przez sklep zoologiczny prosto z hodowli, gdzie najwyraźniej nie zajęli się nim tak jak powinni. Na szczęście Szymek (nie czepiać się imienia! :P) radził sobie świetnie, chęć do życia była silniejsza od choroby i mimo, że widać zmiany: powyginane łapki, ciężar w poruszaniu się - to mały poluje,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 marca 2014 - 15:58
Podobne tematy: Złamana noga - ponowne leczenie? x
zdrowie
Modliszki
Złamana nogaDarlie, 03 sty 2022 |
|
0 |
![]() |
|||
żywienie
Węże
Ponowne zamrażanie oseskaGaka, 31 gru 2021 |
|
0 |
![]() |
|||
zdrowie
Przypięty
Płazy
Choroba balonowa żaby szponiastej - leczenie i prawdopodobne podłoże bakteryjneKasiaAmp, 11 sty 2014 |
|
1 |
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Agamy - brodata i karłowata
Leczenie kokcydia i pierwsza kupaKarinaW, 09 maj 2021 |
|
0 |
![]() |
|||
żywienie
Węże właściwe i pozostałe
Ponowne rozkarmienie heterodonaDamian_official ![]() |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 16 marca 2014 - 20:47
To pytanie jest raczej do weterynarza choć szczerze wątpię czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 marca 2014 - 15:31
Zgodzę się, że to raczej pytanie do weterynarza znającego się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 marca 2014 - 19:08
Napisany 19 marca 2014 - 21:09
Skoro oprócz problemów z poruszaniem w grę wchodzą także okresowe...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2014 - 20:41
Jutro dzwonię do mojej weterynarz umówić się na wizytę.
Przesadziłam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów