Kupiłem dwa żówie stepowe tydzień temu. Temperatura w terrarium 28 stopni wilgotność około 50-60. Żółwie nie są zainteresowane pokarmem i często spią. Wydaje mi się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 lutego 2014 - 11:08
Podobne tematy: Brak apetytu i seność u żółwi stepowych x
zdrowie
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Brak apetytu u węża oraz brązowa zmiana na skórzeitskarciaa, 15 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
linienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Orzęsek, wylinka i brak apetytuJustaK_2024, 17 gru 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Sprzedam stado Żółwi Greckichkucu, 16 sie 2023 |
|
![]() |
|||
aspekty prawne
Początkujący hodowcy żółwi
Sprzedaż młodych żółwiKamil571, 20 mar 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Zamiana żółwi na żółwieAdiKax, 09 wrz 2022 |
|
![]() |
Napisany 13 lutego 2014 - 16:30
Przyczyny mogą być różne, aklimatyzacja, pasożyty, lub okres zimowy tak je spowalnia i rozleniwia. Stepy powinny być zimowane, więc może czują że zima i chcą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 lutego 2014 - 08:16
Napisany 14 lutego 2014 - 13:06
Ja miałem, jak kupiłem swojego w grudniu (trochę niefortunnie), to też zakopywał się, spał, był ogólnie "rozbity". Spoglądając na aurę można domniemywać, iż jest ona...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 lutego 2014 - 07:35
Żółwie mają wyspę grzewczą? Temperatura w najcieplejszym miejscu powinna dochodzić spokojnie do 40 C. Jak wygllada oświetlenie? W przypadku stepowek nawet przy odpowiedniej temperaturze a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 marca 2014 - 11:34
Byłem z żółwiami u weterynarza. Od trzech tygodni przyjmują witaminy w zastrzykach, zaczynają powoli jeść ale dalej są senne. ostatnio oddałem kał do badania. weterynarz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów