Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Brak apetytu i seność u żółwi stepowych

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 Grzes123

Grzes123
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4220 dni
  • Polska / Śląskie / Wodzisław Śląski

Napisany 13 lutego 2014 - 11:08

Kupiłem dwa żówie stepowe tydzień temu. Temperatura w terrarium 28 stopni wilgotność około 50-60. Żółwie nie są zainteresowane pokarmem i często spią. Wydaje mi się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Brak apetytu i seność u żółwi stepowych     x

#2 joanna27

joanna27
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4847 dni
  • Polska / Małopolskie / Brzesko

Napisany 13 lutego 2014 - 16:30

Przyczyny mogą być różne, aklimatyzacja, pasożyty, lub okres zimowy tak je spowalnia i rozleniwia. Stepy powinny być zimowane, więc może czują że zima i chcą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Grzes123

Grzes123
  • Terrarysta

Napisany 14 lutego 2014 - 08:16

Witam to jeszcze raz ja. Proszę o odpowiedź czy ktoś miał taką samą sytuacje z nowo kupionymi żółwiami?

#4 siweq

siweq
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5936 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 14 lutego 2014 - 13:06

Ja miałem, jak kupiłem swojego w grudniu (trochę niefortunnie), to też zakopywał się, spał, był ogólnie "rozbity". Spoglądając na aurę można domniemywać, iż jest ona...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Kuba_Sadlowski

Kuba_Sadlowski
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4908 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 18 lutego 2014 - 07:35

Żółwie mają wyspę grzewczą? Temperatura w najcieplejszym miejscu powinna dochodzić spokojnie do 40 C. Jak wygllada oświetlenie? W przypadku stepowek nawet przy odpowiedniej temperaturze a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Grzes123

Grzes123
  • Terrarysta

Napisany 07 marca 2014 - 11:34

Byłem z żółwiami u weterynarza. Od trzech tygodni przyjmują witaminy w zastrzykach, zaczynają powoli jeść ale dalej są senne. ostatnio oddałem kał do badania. weterynarz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.