witam
Zakładam temat, ponieważ widzę duże parcie na temat ogrzewania kablem.
Wszystko było by ok, gdyby nie fakt, że często padają słowa typu: żarówka jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 stycznia 2014 - 17:47
witam
Zakładam temat, ponieważ widzę duże parcie na temat ogrzewania kablem.
Wszystko było by ok, gdyby nie fakt, że często padają słowa typu: żarówka jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
terrarium - ogrzewanie
Budowa, osprzęt
Krótki kabelJędrek ![]() |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Jeże
Żarówka grzewcza a terrariumMilusiia ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane 100x40x50 z tłem z korka + kabel grzewczy + termostat + kryjówkasponex, 07 paź 2024 |
|
![]() |
|||
![]() Zalety karmienia królikami ?iwordos, 13 lip 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
terrarium
Początkujący hodowcy jaszczurek
Jak zabezpieczyć kabel grzewczyJaniu, 20 cze 2024 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 19 stycznia 2014 - 18:00
Mam dwa terraria: pustynne ( gekon lamparci ) i tropikalne ( niedługo felsuma madagaskarska ), powiem tak na temat żarówek:
- pozwala ona zrobić wyspę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 stycznia 2014 - 18:03
No żarówka bardzo wysusza powietrze+ nagrzewa się o wiele mocniej od kabla i może dotkliwie poparzyć podopiecznego + jest widoczna bardzo.
Kabel (mam przykryty...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 stycznia 2014 - 18:08
dlatego założyłem temat - bo sprzęt grzewczy należy dobra do podopiecznego i uwzględnić warunki terrarium/ mieszkaniowe .
Żarówka można zabezpieczyć (ja 25W nie musiałem) kabel...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez dzoodzoo, 19 stycznia 2014 - 18:11.
Napisany 19 stycznia 2014 - 19:27
To nie zauważyłem :D
Napisany 19 stycznia 2014 - 21:20
Jest duże parcie na kable. Ale może i dobrze, bo patrząc na młodych zaczynających temat egzotyki jest duże lekceważenie zabezpieczania żarówek, a skutki takiego lekceważenia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 stycznia 2014 - 22:14
Napisany 20 stycznia 2014 - 09:05
czekam na dalsze odpowiedzi :-) dzięki za info/ pozdro
Dla małych węży ok kabel dla dużych żarówka , na noc czerwona może być lub kabel...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez dzoodzoo, 20 stycznia 2014 - 09:05.
Napisany 20 stycznia 2014 - 09:57
Żarówka ogrzewa w sposób zbliżony do naturalnego, grzeje z góry plus świeci. Nocą i tak następuje spadek temperatury, większy bądź mniejszy w zależności od szerokości...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 stycznia 2014 - 10:23
kolejna ciekawa wypowiedź za i przeciw :-) oby tak dalej / pozdro
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów