To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich :)
Mam dość dziwny problem, ale moze od początku:
Około 4 lata temu kupiłem dwa żółwie czerwonolice: samca i samice. Samiec prawie od samego początku był strasznie strachliwy, na widok człowieka od razu uciekał z wysepki, były problemy z jego karmieniem, gdyż przez cały czas uporczywie próbował zwiać i olewał jedzenie.
Po około dwóch latach już z jedzeniem było lepiej, ale za to zaczął się dziwnie zachowywać w stosunku do samicy (tak śmiesznie wibrował pazurami przy jej głowie). Z poczatku kończyło się tylko na tych zaczepkach, ale z miesiąca na miesiąc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 września 2006 - 21:36
Podobne tematy: [czerwonolice] Samiec atakujący samicę x
Sprzedam węże
Morelia spilota variegata samiec cb25ticee, Dzisiaj, 19:09 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Samiec T.stirmi, A.avicularia, Samica P.metallica, sazimai, incei goldDziewana, Dzisiaj, 15:30 |
|
![]() |
|||
Nadwyżki hodowlane: młode samice i samce (adult P.sp machala)darq, Dzisiaj, 13:56 |
|
![]() |
|||
Samicepiniek, Dzisiaj, 10:26 |
|
![]() |
|||
Samice ptaszniki caribena x8 ,Chromatopelma x8 brachypelma hamorii itpFoltest, 04 wrz 2025 |
|
![]() |
Napisany 24 września 2006 - 21:59
Wszystko co opisałeś to zachowania godowe (szczególnie to "wibrowanie").
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2006 - 22:01
1. To jest całkiem normalne, i te zachowania to popristu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2006 - 22:24
Hmm ok, gdyby chodziło o same wibrowanie, to ok. Ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 września 2006 - 05:35
U mni dwie samice dają sobie doskonale radę z napalonym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 września 2006 - 19:46
opisałeś dokładnie zachowanie moich 2 samic upewnij sie czy to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów