Witam miałem Chromatopelma cyaneopubescens L2/L3 od 17.10.2013. Przez 8 dni przyjmowała pokarm i przestała jeść, ani razu nie wiedziałem by chodziła po sciance od moczboxu....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Ucieczka Chromatopelma cyaneopubescens L2/L3?
Napisany 01 grudnia 2013 - 13:13
Podobne tematy: Ucieczka Chromatopelma cyaneopubescens L2/L3? x
Napisany 01 grudnia 2013 - 15:00
Osobnik w stadium L2/3 raczej nie jest w stanie podnieść pokrywki moczboxa. Jednak niezakręcanie pojemnika jest nieodpowiedzialne, gdyż łatwo o ucieczkę pająka wskutek np. trącenia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 grudnia 2013 - 15:13
Nie było możliwosci by tracic nawet, ale załozyłem najgorszy scenariusz bo domykałem ale delikatnie wieko, alby nie bylo wstrzasów gdy chce podniesc je i nawilzyc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 grudnia 2013 - 15:16
Bez przesady - możesz normalnie dokręcać wieka pojemników. Jeżeli nikt nie mógł tego trącić, a wieko było lekko zakręcone, to nie ma opcji, żeby pająk...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 grudnia 2013 - 17:13
mogłeś położyć wieko krzywko w skutek czego chromka się przecisnęła przez jakąś szpare i uciekła..
swoją drogą sam mam kilka moczboxów i raczej pająk nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 grudnia 2013 - 20:23
raczej sie nie znajdzie bo to bylo miesiac temu;p aaa ja nie mam boczboxu zakrecanego a wciskany i dlatego zakrecic nie moge :) i Chromek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 grudnia 2013 - 07:17
Na Twoim miejscu przejrzałbym jeszcze raz dokładnie pojemnik...
Napisany 02 grudnia 2013 - 17:02
wysypałem wszytko na kartke papieru i z 10 minut szukałem:/ i nic nie było. Nadal mam ten pojemnik jeszcze raz moze sprawdze, ale to juz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 grudnia 2013 - 17:48
Też mi ostatnio wyparował murinus z zamkniętego pojemnika ;d
Napisany 03 grudnia 2013 - 14:57
Mogly go roztocza zjesc jak miales oczywiscie. Po resztkach ani sladu ale to juz bardzo odlegla spekulacja.
A pajaczka takiego malego juz raczej nie znajdziesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów