Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Składanie jaj? Szarańcza fioletowa

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Ods

Ods
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4508 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 20 listopada 2013 - 17:29

Cześć wszystkim,

Jakiś czas temu zakupiłem parkę szarańczy fioletowej.

Kopulowały sobie moje szarańczaki, więc zakładam, że po niedawnej śmierci samca moja samiczka jest zapłodniona.

Jednak mimo idealnych warunków hodowli nie doczekałem się upragnionych jajeczek, a jedynie dość interesujące zachowanie zapłodnionej samicy:

Pewnego wieczora zauważyłem, że wykopała sobie porządny dołek w ziemi (15cm ziemi, dołek około 7cm) i przez jej odwłok skierowany pod kątem ostrym do dołka przechodziły dość silne skurcze. Podekscytowany obserwowałem jej zachowanie i oczekiwałem rezultatów. Niestety. W ziemi nie znalazłem ani jednego jajeczka.

Po 2 tygodniach od minionego zdarzenia obserwuję jak samiczka wciska swój pulsujący...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Ods, 20 listopada 2013 - 17:30.

Podobne tematy: Składanie jaj? Szarańcza fioletowa     x

#2 Anu

Anu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4490 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Toruń

Napisany 22 listopada 2013 - 09:34

Nie miałem nigdy fioletowej, ale mam hodowlę wędrownych i pustynnych....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Anu

Anu
  • Terrarysta

Napisany 26 grudnia 2013 - 22:23

Ods, wylęgły Ci się małe czy nie? Samica pewnie już...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Ods

Ods
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4508 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 27 grudnia 2013 - 19:31

Samica jest nadal żywa, ale na lęg już od dłuższego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Anu

Anu
  • Terrarysta

Napisany 27 grudnia 2013 - 20:31

Szkoda, bo sam chętnie bym kupił fioletową, a rzadko jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.