Cześć.
Mam pytanie bo aktualnie zmieniam terrarium dla mojego żółwia.
Ze szklanego terrarium 80dł x 40sz x 50w przechodze na terrarium z płyty meblowej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 października 2013 - 14:34
Cześć.
Mam pytanie bo aktualnie zmieniam terrarium dla mojego żółwia.
Ze szklanego terrarium 80dł x 40sz x 50w przechodze na terrarium z płyty meblowej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Karmienie gekona lamparciegoGulaszek ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Kupię żółwia lamparciego SAMCAGekon88, 17 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Chromatopelma, victorii, reduncus i kilka innychMarcinmxo, 08 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Terra Raven samce, samice, maluchy, hurtyRaven, 07 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Dorosła samica Linotele fallax z terra19rafal48, 29 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 17 października 2013 - 15:19
Napisany 17 października 2013 - 15:53
A coś o reszcie mi odpiszesz, czy tylko o cenie która leży w mojej doli ile dam ;]
Napisany 17 października 2013 - 20:53
Napisany 18 października 2013 - 19:41
Wydaje mi się, że rezygnacja z żarówki grzewczej jest błędem. Naturalnie zwierzaki dzienne (czy lamparci do nich należy?) wygrzewają się właśnie na miejscach nasłonecznionych. Odpowiednio...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 października 2013 - 19:27
Mam podobne zdanie jak Jędrek. Kabel grzewczy kompletnie nie nadaje się dla tych żółwi i większości typowo lądowych gatunków. Kamień grzewczy podobnie, do tego często...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 października 2013 - 21:37
Poczytałem podzwoniłem i zrezygnowałem z maty bo podobno przesusza żółwie.
Co do żarówki grzewczej to ona będzie ale zawieszona pod kątem ponieważ jak wyliczyłem sobie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 października 2013 - 21:55
a znasz moze jakis dobry sprawdzony sklep internetowy ktory moglbys polecic z zarciem dla gadow?
Napisany 20 października 2013 - 08:04
http://www.nigeldennis.com/stock/images/reptiles/tortoise/25812.jpg Zobacz jak wygląda ich środowisko w naturze. Darń, nawet podeschnięta będzie lepsza, niż drewienka bukowe, które bardzo sztucznie wyglądają. Możesz także użyć mieszanek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 października 2013 - 23:01
1. Ogrzewanie
Chcę kupić matę grzewczą ale nie wiem jakie wymiary jej kupić i ilu watowe. Chce utrzymywać 34oC w jednej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów