Witam
W ciągu ostatnich dwóch dni znalazłam w moim mieszkaniu 3 larwy mrzyka dziewannowca (tak mi się wydaje, że to on)
Wygooglowałam informacje na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 września 2013 - 09:13
Witam
W ciągu ostatnich dwóch dni znalazłam w moim mieszkaniu 3 larwy mrzyka dziewannowca (tak mi się wydaje, że to on)
Wygooglowałam informacje na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Kupię Mrzyk dziewannowiecMarian165, 28 cze 2020 |
|
![]() |
|||
identyfikacja
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Czy to mrzyk?Elifia88, 25 sty 2018 |
|
![]() |
Napisany 12 września 2013 - 10:16
Witam,
Faktycznie wygląda na Anthrenus verbasci i prawdopodobnie nim jest. Poza futrami, skórami i spreparowanymi owadami (pamiętaj, że wystarczą jakiekolwiek martwe owady, nie ważne, czy nabite na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 września 2013 - 11:02
Donnie, na podstawie jakich cech odróżniasz larwy A. verbasci od larw pozostałych mrzyków? 8-)
Jofanga - małym skórnikowatym do rozwoju wystarczają włosy czy okruchy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 września 2013 - 12:32
Faktycznie się zagalopowałem, :oops: ale chodziło mi bardziej o to, że to rzeczywiście Anthrenus i może stanowić lekkie utrapienie (ale A. verbasci nie można wykluczyć :P). Niestety uległem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 września 2013 - 18:14
Dziękuję za wszystkie sugestie. Rzeczywiście mam w domu poduszkę z piórami :neutral: pozbędę się jej i zobaczę czy gdzieś jeszcze nie siedzą.
Napisany 13 września 2013 - 07:15
Generalnie to są w stanie żreć niemal wszystko pochodzenia organicznego. U mnie Anthrenus świetnie funkcjonował w starej, zakonserwowanej hubie. Również kocia/psia sierść, walająca się po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 września 2013 - 11:50
Rzeczywiście mam w domu poduszkę z piórami :neutral: pozbędę się jej i zobaczę czy gdzieś jeszcze nie siedzą.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów