Witam, mam takie pytanie. Czy istnieją jakieś niejadowite i dostępne w hodowli węże owadożerne? Gdyż myślałam by zacząć hodowle wężyka mam w zanadrzu pare pustych terra, a węże zawsze mnie fascynowały, jednak jestem miłośniczką wszystkiego co futerkowe i skarmianie węża gryzoniami jest dla mnie bólem nie do zniesienia, zwłaszcza, że mam szczurka jako pupila. Więc pomyślałam o wężu co żywiłby się owadami, jednak nie wiem, czy takie niejadowite węże są. Jeśli chodzi o trudność hodowli, to jestem gotowa podjąć się wyzwaniu z gatunkiem na tzw poziomie "hard". Jestem posiadaczką legwana, wiec nie straszne mi kontrolowanie odpowiedniej wilgoci czy temperatury oraz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 sierpnia 2013 - 23:58
Podobne tematy: Węże owadożerne? x
terrarium
Jaszczurki
Ziemiórki, Rośliny owadożerne a gekon.karmnik, 06 maj 2023 |
|
![]() |
![]() |
||
Archiwum ogłoszeń
Rośliny owadożerneFelka, 01 lis 2021 |
|
![]() |
|||
terrarium w budowie
Fotorelacje z budowy zbiorników i osprzętu
Wiwarium owadożernetrybekk, 23 lut 2021 |
|
![]() |
|||
mazowieckie
Archiwum ogłoszeń
Ozonowany mech torfowiec/ rośliny owadożerne/ storczyki/ terrarystykapiotr111, 21 paź 2020 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Jaszczurki
Jak często owadożerne jaszczurki łapią PASOŻYTY?DillOn, 26 lut 2021 |
|
![]() |
Napisany 27 sierpnia 2013 - 07:52
Ech...wyprzedziłeś mnie:D,ale wąż trawny jest trudny w hodowli ale i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez watfro, 27 sierpnia 2013 - 07:52.
Napisany 27 sierpnia 2013 - 09:34
O widzisz, a ten maluch mi jakoś umknął :) A...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 sierpnia 2013 - 15:44
Z rok temu dość sporo ich było na rynku. teraz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 września 2013 - 17:25
Jeśli chodzi o dostępność owadożernych węży to z tego co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 września 2013 - 07:40
Witam, mam takie pytanie....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 września 2013 - 10:03
Jakoś nie przypominam sobie aby w diecie "pończoszek" były robale.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 września 2013 - 08:44
Napisany 21 września 2013 - 09:25
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów