Witam,
Chciałbym zacząć hodowle paru gatunków krajowych owadów ;)
1. Nartnik
2. Kulanka Pospolita
3. Pasikonik Polny
Jeśli kto kolwiek ma lub miał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 18:51
Witam,
Chciałbym zacząć hodowle paru gatunków krajowych owadów ;)
1. Nartnik
2. Kulanka Pospolita
3. Pasikonik Polny
Jeśli kto kolwiek ma lub miał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Ptaszniki hodowla 9x samice + 2NS terraria plus wyposażenie mazowieckietyskie12, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Rośliny owadożerne
Hodowla z zamkniętym słojupiotr, 28 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Hodowla Regius (10 szt.) wraz z 3 szt. RackówHalfbrother, 26 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Hodowla śląskeve667, 24 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam karmówkę
Hodowla gryzoni szczurów i myszyGrzesiek89xxx, 16 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 11 sierpnia 2013 - 08:07
Kulanka nie jest owadem ;) Trzymasz dokładnie tak jak stonogi - trochę wilgoci, butwiejąca ściółka, nie trzeba doświetlać.
Stosunkowo najłatwiej powinno dać się hodować...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2013 - 10:47
Ja proponował bym wybrać się na suchą łąkę, dobrze nasłonecznioną i poszukać Długoskrzydlaka sierposza (Phaneroptera falcata). Właśnie udało pozyskać mi się sporą ilość jaj. W...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2013 - 12:41
Mam ich pełno ;) ale hoduje je przejściowo w sensie tylko od wiosny do września.
Nie chcę męczyc ich na zimę a ja tylko je...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 sierpnia 2013 - 09:42
A ja bym Ci polecił płoszczycę szarą. Nie wymaga dużo miejsca (poluje z zasadzki), można trzymać kilka sztuk razem, żywić np. planktonem łąkowym, nie ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2013 - 11:21
Niby tak, ale mi już pare razy zdarzyło się, że wychodziła na brzeg i tam dość długo siedziała. Więc aż tak ściśle związane z wodą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2013 - 11:48
Dlatego pisałem o "akwarystyce", gdyż płoszczyce wychodzą z wody najczęściej tylko, gdy chcą odlecieć i zmienić miejsce bytowania. Wszystkie potrzeby życiowe realizują pod wodą, od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2013 - 16:24
Dlatego pisałem o "akwarystyce", gdyż płoszczyce wychodzą z wody najczęściej tylko, gdy chcą odlecieć i zmienić miejsce bytowania. Wszystkie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2013 - 20:10
A z mrówkami byś nie spróbował? Naprawde ciekawe owady ;)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów