Witam, na początek chciałem podziękować ludziom, którzy się poświęcą czas na czytanie tego wątku. : P
Przejdę od razu do sedna. Wczoraj sobie kupiłem brokuła na kolacje co by go przygotować na parze, ale w drogę weszła mi mała zielona gąsieniczka. Wypadła z brokuła jak go rwałem na kawałki. Bez większego namysłu wpakowałem to urocze stworzonko do słoika, z kilkoma liśćmi brokuła. Jak się listki zeschły to już moje małe maleństwo nie chce go jeść, zastawiam się co z tego wyrośnie, jak to wykarmić żeby z tego wyrosło coś ładnego, motylek/ćma? I generalnie co to jest? Chciałby mu pomóc urosnąć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
[identyfikacja] Tajemnicza zielona gąsienica z brokuła
Napisany 10 sierpnia 2013 - 16:24
Podobne tematy: [identyfikacja] Tajemnicza zielona gąsienica z brokuła x
identyfikacja
Ptaszniki
Identyfikacja płci. T.stirmi 8 DCPoetka, 06 lip 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
![]() |
Sprzedam węże
Likwidacja Hodowli Anakonda ZielonaGość_BFLS_* , 11 lis 2024 |
|
0 |
![]()
|
||
identyfikacja
Przypięty
Jaszczurki
Identyfikacja jaszczurek - Wątek ogólnyempiu ![]() |
|
0 |
![]() |
|||
Kupię
Jaszczurka zielona lacerta viridisBywalecasgardu9944, 12 maj 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Kupię
Jaszczurka zielona lacerta viridisBywalecasgardu9944, 12 maj 2025 |
|
0 |
![]() |
Napisany 10 sierpnia 2013 - 16:40
To najpewniej gąsienica bielinka rzepnika (Pieris rapae).
Karmisz liśćmi roślin...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 16:43
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, kupiłem na szybko sałatę zieoloną...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 17:09
Zwróć uwagę, że sałata należy do rodziny astrowatych ;)
Ponadto...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 17:13
Właśnie się zorientowałem, że sałata to nie kapusta. Laik ze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Shavot, 10 sierpnia 2013 - 17:15.
Napisany 10 sierpnia 2013 - 17:16
:)
Poczwarka jest najczęściej przytwierdzana do liścia lub gałązek....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 17:25
Dziękuję Ci za wszystkie wskazówki. Dostosuje się na pewno. Najfajniejszy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 17:53
Nie ma sprawy :)
Sam kilka razy stałem się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 sierpnia 2013 - 19:51
Pieris rapae albo napi, z tych zdjęć trudno zidentyfikować.
Napisany 10 sierpnia 2013 - 22:52
Pieris rapae albo napi,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów