mam 3 letniego kameleona u ktorego wet zdjagnozowal infekcje grzybiczna i dal mi plynny antybiotyk ktory mam mu podawac dopyszcznie przez strzykawke,antybiotyk dostaje 4...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lipca 2013 - 20:30
mam 3 letniego kameleona u ktorego wet zdjagnozowal infekcje grzybiczna i dal mi plynny antybiotyk ktory mam mu podawac dopyszcznie przez strzykawke,antybiotyk dostaje 4...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: jemenski-pomoc w podawaniu antybiotyku x
Hyde Park
Proszę was o pomoc w leczeniu nerekVeirone, 07 sie 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy żółwi
Początek, - Pomoc -Darax ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Transport
Kraków - vantis_terra - potrzebna pomocMichał_Rks, 17 maj 2025 |
|
![]() |
|||
początkujący jaszczurki
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Pomoc z wyborem gatunkumungo28, 01 kwi 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Jaszczurki
Kameleon jemeński - zbrązowiałMelonik1109, 14 mar 2025 |
|
![]() |
Napisany 24 lipca 2013 - 20:59
Tak, musisz otworzyć mu pyszczek na siłę. Możesz pociągnąć na skórę na żuchwie lub spróbować wcisnąć kartę kredytową. Możesz też wstrzyknąć lek do drewnojada, albo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lipca 2013 - 22:05
Hm..taka metoda dość oryginalna ale może wyjmij go z terrarium umieść na jakimś patyku i daj mu za mocną żarówkę grzejną od góry, będzie się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2013 - 08:31
Hehe @Rasta_Gecko typowe solarium zadziała :D
Poproś kogoś do pomocy, Ty go weź na ręce, drugą ręką otwórz paszcze za podgardle a druga osoba...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2013 - 10:18
Witam,
wet pokazał jak otwierać kamykowi pysk do podania leku. Kazał pociągnąć kolce pod rzuchwą, kamyk automatycznie otwierał pysk baaardzo szeroko, dodam, że nie bardzo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2013 - 11:09
Witam,
wet pokazał jak otwierać kamykowi pysk do podania leku. Kazał pociągnąć kolce pod rzuchwą, kamyk automatycznie otwierał pysk...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2013 - 16:11
Też podawałem doustnie lek, kameleon reagował syczeniem na moją głowę w terrarium, co było wielce pomocne :)
Napisany 25 lipca 2013 - 22:06
Napisany 25 lipca 2013 - 22:06
Napisany 28 września 2013 - 10:35
na grzybice antybiotyk? brzmi podejrzanie. mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczylo.
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów