Skorpiony są długowieczne, ja mam moją samicę H. z odłowu już od roku, urodziła 4 młode zaraz po zakupie(na giełdzie), ale niestety padły, bo chyba...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2013 - 01:34
Podobne tematy: Heterometrus - splątane nogi i prośba o pomoc x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
heterometrus silenus Krakówblackbadger, 27 cze 2025 |
|
![]() |
|||
identyfikacja
Początkujący hodowcy żółwi
Prośba o identyfikację gatunku żółwia lądowego.Absterget, 06 maj 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
spód ptasznika
Dymorfizm płciowy u ptaszników
Prośba o określenie płci. Chromatopelma Cyaneopubescens 2DCPrzemo1985, 29 lis 2024 |
|
![]() |
|||
spód ptasznika
Prośba o rozpoznanie płci u sazimaiMi0shu, 10 lut 2025 |
|
![]() |
|||
spód ptasznika
Prośba o rozpoznanie płci 8 ptaszników - t.truculentus, ch.natanicharum i inneW83, 08 lis 2024 |
|
![]() |
Napisany 16 lipca 2013 - 02:11
Kupując dorosłego skorpiona lub cokolwiek z odłowu nigdy nie wiesz ile pożyje. Może paść po dwóch dniach od zakupu, może żyć jeszcze przez kilka dobrych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2013 - 07:38
Poczekaj aż skorpion wydobrzeje, daj mu trochę czasu. Teraz bez sensu go męczyć, stresować. Później zrobisz zdjęcia np. wieczka płciowego i postaramy się określić płeć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2013 - 09:18
Ciężko ocenić proporcje po filmiku, ale wydaje mi się iż jest to Heterometrus petersii lub spinifer i jest raczej zbyt mały jak na ostatnią wylinkę....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2013 - 13:03
Aż się zalogowałem...
Nie bądź głupi łap skorpiona i leć do sklepu niech Ci oddadzą pieniądze póki żyje. Zjadła miot co może być spowodowane stresem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez JarekK, 16 lipca 2013 - 13:06.
Napisany 16 lipca 2013 - 14:34
Nie bądź głupi łap skorpiona i leć do sklepu niech Ci oddadzą pieniądze póki żyje... A...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2013 - 17:17
JarekK - współczuję Twoim zwierzętom
radziu_rz - dobre podejście popieram
Napisany 16 lipca 2013 - 19:16
radziu_rz - dobre podejście popieram
:arrow: Me too!
Napisany 16 lipca 2013 - 20:34
Tak bardzo dobre podejście, trzeba w końcu wspierać nieuczciwe sklepy zoologiczne sprzedające chore zwierzęta. Teraz będą mogli wypełnić terrarium innym skorpionem, którego doprowadzą pewnie do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lipca 2013 - 22:52
Nie no pisz pisz, tylko jedno zastrzeżenie...
... albo chociaż zatkaj te probówki.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów