Witam wszystkich,
kupiłem wczoraj w/w skorpiona w sklepie zoologicznym.
Zauważyłem, że ma splątane ze sobą trzecią i czwartą parę nóg (po obu stronach)....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2013 - 17:01
Witam wszystkich,
kupiłem wczoraj w/w skorpiona w sklepie zoologicznym.
Zauważyłem, że ma splątane ze sobą trzecią i czwartą parę nóg (po obu stronach)....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
heterometrus silenus Krakówblackbadger, 27 cze 2025 |
|
![]() |
|||
identyfikacja
Początkujący hodowcy żółwi
Prośba o identyfikację gatunku żółwia lądowego.Absterget, 06 maj 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
spód ptasznika
Dymorfizm płciowy u ptaszników
Prośba o określenie płci. Chromatopelma Cyaneopubescens 2DCPrzemo1985, 29 lis 2024 |
|
![]() |
|||
spód ptasznika
Prośba o rozpoznanie płci u sazimaiMi0shu, 10 lut 2025 |
|
![]() |
|||
spód ptasznika
Prośba o rozpoznanie płci 8 ptaszników - t.truculentus, ch.natanicharum i inneW83, 08 lis 2024 |
|
![]() |
Napisany 11 lipca 2013 - 17:06
Sam fakt, że siedzi przy misce świadczy o tym, że jest odwodniony. Jadł już u Ciebie?
Takie poplątanie odnóży nie wygląda naturalnie, dziwne. Myślę, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2013 - 17:28
Spróbuj mu poprawić te odnóża. Może podczas transportu, zwiedzania pojemnika przypadkowo mu się zaplątały. No i bezwzględnie zapewnij wilgotne podłoże, bo to nie jest gatunek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2013 - 17:44
Tak jak napisał Daedin, najprawdopodobniej odwodnienie. Osobiście zamiast włókna zastosował bym doraźnie na jakiś czas ręczniki papierowe i kilka miseczek z wodą. Myślę że było...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2013 - 17:44
Tak, od wczoraj zjadł 3 świerszcze - więcej mu na razie nie daje.
Za podpowiedzią Daedin`a z innego wątku pobiegłem do sklepu i kupiłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2013 - 18:05
Przyjrzawszy się uważniej, mam wrażenie że coś nie tak jest z przedostatnimi odnóżami, jakby były uszkodzone i mało ich używał, ale chodzi po nierównym podłożu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2013 - 18:12
Poczekam kilka dni aż dojdzie do siebie i spróbuję mu skorygować tą drugą nogę - o ile do tego czasu sam tego nie zrobi. Nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez radziu_rz, 11 lipca 2013 - 18:36.
Napisany 11 lipca 2013 - 22:10
Kolejny przykład jak w większości sklepów zoologicznych dbają o takie zwierzęta i w dodatku zapewne nie mają pojęcia o ich hodowli.
Napisany 12 lipca 2013 - 15:47
wdzięczny gorol ;)
Fulosz cygoństwa we profilu... ciśnij mnie stąd... zonim się znerwuja. 8-)
Napisany 15 lipca 2013 - 12:02
Fulosz cygoństwa we profilu... ciśnij mnie stąd... zonim się znerwuja. 8-)
Chopie nic żech z tego nie zrozumiał,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów