Przeglądałam różne wątki, ale nie znalazłam konkretnych odpowiedzi, więc proszę o pomoc. Chciałabym mieć kameleona, ale nie wiem, czy to bezpieczne przy 2-letnim dziecku, Oczywiście dziecko będzie tylko na niego patrzeć, dotykać nie będzie, nie będzie też mieć kontaktu z karmówką, ale to jednak zwierzę egozotyczne. Wiadomo mycie rąk, to zdecydowana konieczność i higiena podstawowa. Czytałam, że na pewno salmonelloza jest niebezpieczna, ale w jaki sposób można się nią zarazić w tym przypadku? Czy jakieś inne choroby mogą być szkodliwe, czy np. mogą wywoływać jakieś alergie, czy inne problemy. Jestem zielona w tym temacie - proszę więc o pomoc doświadczone...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2013 - 13:15
Podobne tematy: Kameleon a 2-letnie dziecko x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Oferta SpidersPassion Letnie wietrzenie półek wysyłki !SpidersPassion, 08 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Kameleon lamparci Nosy Be True Blue Furcifer pardalismajusia10, 30 maj 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Jaszczurki
Kameleon jemeński - zbrązowiałMelonik1109, 14 mar 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Jaszczurki
KameleonKacper123G ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Furcifer pardalis " Nosy Be " - Kameleon lamparci CB24Split, 27 paź 2024 |
|
![]() |
Napisany 16 kwietnia 2013 - 13:41
Po macaniu z kameleonem trzeba umyć ręce zanim wsadzimy je...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2013 - 14:09
Śmiało :D tylko karmówke trzymaj w higienicznych warunkach.
Napisany 16 kwietnia 2013 - 16:11
Po macaniu z kameleonem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2013 - 17:05
??
Napisany 16 kwietnia 2013 - 17:41
Tu kobieta pisze o alergii syna na kameleona, wykluczyła uczulenie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2013 - 19:42
Lathelia
Bardzo dziękuję za informacje. Nie spodziewałam się, że "wylinka"...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2013 - 20:26
Lathelia
Bardzo dziękuję za...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 kwietnia 2013 - 23:32
przy takim maluchu odradzałabym wypuszczanie poza terra "na kwiatek" -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 kwietnia 2013 - 18:10
Ja mam córę dwuletnią i nie mam żadnych problemów na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów