Witam
Zbożówka ma już 3 latka, mam ją nie cały rok, to mój pierwszy wąż. Ma terra 100x50x70, w środku sporawą michę z wodą ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2013 - 20:41
Witam
Zbożówka ma już 3 latka, mam ją nie cały rok, to mój pierwszy wąż. Ma terra 100x50x70, w środku sporawą michę z wodą ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
łódzkie
Lekarze weterynarii
Weterynarz Łódź - zbożówkaXaia, 11 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Samica P. Regius BEL + zbożówka UltramelPanAnonim ![]() |
|
![]() |
|||
zdrowie
Początkujący hodowcy węży
Młoda zbożówka nie pijemiyamane, 19 lip 2024 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy węży
Jaki kabel grzewczy? (długość, moc) terra 80x40x40 zbożówkaexpi, 09 paź 2018 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Likwidacja hodowli boa i zbożówkanumitor1234, 09 lip 2023 |
|
![]() |
Napisany 22 marca 2013 - 21:24
Paranoja, a po co niby ona ma się kąpać?
Wcale nie spryskuj daj tz. wilgotną kryjówkę i starczy.
Nie wiem o co chodzi z ósemkami, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2013 - 22:19
Mój wężyk również sporadycznie wchodzi do miski z wodą, ale od czasu do czasu lubi sobie troche w niej posiedzieć.
Napisany 22 marca 2013 - 22:40
Zadnych kapieli, i zadnego pryskania. Zbozowka ma miec w terrarium sucho, a jak bedzie chciala wilgoci to wejdzie do basenu, albo do wilgotnej kryjowki.
Napisany 22 marca 2013 - 22:47
Dokładnie tak jak pisze PzkpfwVI zbożówki świetnie czuja się bez kąpieli, pryskanie również jest zbędne. Zadna z moich zbożówek nie ma pryskanego terra jedynie odpowiedniej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2013 - 16:12
Tak jak koledzy wyżej mówią - kryjówka z mokrą gombką czy jakimś wermikulitem i weżyk sobie tam wejdzie jak będzie miał potrzebe przebywania w większej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2013 - 17:20
Widzę, że wyszłam tu na terrorystę, który przymusowo wciska węża do wody i dźga go bez potrzeby... Kąpiele to nie mój pomysł, tak zalecał weterynarz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2013 - 19:09
asz
Widzę, że wyszłam tu na terrorystę, który przymusowo wciska węża do wody i dźga go bez potrzeby... Kąpiele to nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2013 - 20:45
On był od gadów, doktor Piasecki z Wrocławia, ponoć najlepszy w moim mieście. Zalecił co jakiś czas kąpiele bo gadzina się buntuje i jeść nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2013 - 21:45
Kapiele zazwyczaj sa stresujace dla weza, a stres nie zacheca weza do jedzenia. Nie bede ocenial pana Piaseckiego, gdyz nigdy nie mialem z nim doczynienia, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów