Witam mam problem z karmieniem kameleonów jemeńskich, mianowicie jedźą codziennie po kilka do ponad 20 świerszczy bananowych dużych(na głowę). Raz na tydzień-dwa tygodnie mącznik, drewnojady(bez głowy) i mole woskowe(mieszankę po kilka sztuk). Codziennie bazylia w terarrium, co jakiś czas jakiś owoc np banan. Problem pojawia się gdy podaję im karaczany tureckie albo argentyńskie nie chcą mi tego wcale jeść + innych gatunków świerszczy kubańskich też nie chciały jeść. Co zrobić żeby zaczeły jeść chociaż te karaczany. Przegłodziś je? Jak tak to ile dni max ma trwać głodówka, czy do skutku aż nie zjedźą karaczanów? Kameleony mają po około 6 miesięcy.
Problem z karmieniem kameleonów jemeńskich - nie chcą jeść karaczanów
Napisany 21 marca 2013 - 18:01
Podobne tematy: Problem z karmieniem kameleonów jemeńskich - nie chcą jeść karaczanów x
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
jaszczura znowu je normalnie (apetyt ma wielki głowdówce) ale wciąż nie wiem ile karaczanów mam jej dawaćIgorBalcerski, 07 cze 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
problem z wychodzeniem i wciąż z jedzeniemIgorBalcerski, 11 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 21 marca 2013 - 18:37
Tak przegłodzić ale efekt może być żaden. Mam samca który...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Rasta_Gecko, 21 marca 2013 - 18:38.
Napisany 21 marca 2013 - 19:14
Kameleony w takim wieku nie mogą być karmione jak młode....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2013 - 22:20
moze byc ze niczym nie przekonasz ich do innej karmowki....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 kwietnia 2013 - 11:20
Mój jemen np. nie chce jeść nic innego niż karaczany...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 kwietnia 2013 - 16:30
Mój jemen np. nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 kwietnia 2013 - 17:24
Może zaszkodzić jeśli będzie to jedyne źródło pokarmu i będziesz te karaczany...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 kwietnia 2013 - 21:37
powiedz mi co to jest ta edema??
Napisany 23 kwietnia 2013 - 22:18
Edema powstaje w wyniku braku lub nadmiaru witamin.
Pod tym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Lathelia, 23 kwietnia 2013 - 22:04.
Napisany 23 kwietnia 2013 - 22:26
Co ludzi to opinii, według tego linka co podałem spory...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów