Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

żywienie

- - - - -  
Pyton królewski odmawia jedzenia

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 mleczneoczka

mleczneoczka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4670 dni
  • Polska / Mazowieckie / Radom

Napisany 02 marca 2013 - 21:25

Problem jak wyżej w temacie, regius odmawia jedzenia. Schody zaczęły się z początkiem nadejścia zimy, wcześniej podopieczny jadł bez najmniejszych problemów i był w dobrej kondycji (brak zniszczonych łusek, ruchliwy, wylijka w jednym kawałku), kiedy nadeszły mrozy w moim domu spadła temperatura na tyle ze w terra(120x60x40cm) zrobiło się za zimno, kabel grzewczy znajdował się pod jedna połowa podłoża na "zimnej" części było coś koło 17 st. celcjusza a na ciepłem 20pare - 27, najszybciej jak tylko mogłem zorganizowałem przebudowę terra dokupiłem mocniejszy kabel grzewczy i zamontowałem, teraz pod jedną połowa jest 85V co daje około 33 st. a pod dróga 50V czyli ok. 25st, poza...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Pyton królewski odmawia jedzenia     x

#2 Marekkazik

Marekkazik
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4713 dni
  • Polska / Podlaskie / Suwałki

Napisany 02 marca 2013 - 21:37

Najpewniej jest to spowodowane nagłą zmianą temperatury w terrarium. 

#3 mleczneoczka

mleczneoczka
  • Terrarysta

Napisany 03 marca 2013 - 08:16

Jeśli tak to co w takiej sytuacji zaradzić? I jakie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 o0matys0o

o0matys0o
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5758 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 03 marca 2013 - 09:52

Przeczytaj poradnik Evoker'a. Jak wszystko jest już ok to nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 PzkpfwVI

PzkpfwVI
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4827 dni
  • United Kingdom

Napisany 03 marca 2013 - 17:35

Witaj. Zgadzam sie z @o0matys0o (https://www.terrarium.pl/user/51531-pzkpfwvi/).
Co do wilgotnosci, to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 mleczneoczka

mleczneoczka
  • Terrarysta

Napisany 03 marca 2013 - 20:38

Tak wilgotność mierzę analogowym higrometrem, samica, kiedy ją kupiłem miała...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.