Witam, mój wąż zbożowy ostatnio urządził sobie sporą głodówkę. Martwi mnie to jednak, gdyż ostatnio jadł jakieś 3 miesiące temu... W tym czasie kilka razy podawałem mu myszy, ale przy żadnej tej próbie karmienia nie był nimi zainteresowany. Dodam, że węża mam już niemal 5 lat, ma ok 1,5 metra długości, a wcześniej nie zwykł nigdy odmawiać pokarmu, którym zawsze były myszy lub ich noworodki (oczywiście gdy był młodziutki) i parę razy młode szczury. Jest to prawdopodobnie samica, o ile może mieć to jakiś wpływ na tą sytuację. Być może ta głodówka ma coś wspólnego z przebytą przez nią chorobą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 stycznia 2013 - 18:18
Podobne tematy: Wąż zbożowy - długa głodówka x
Sprzedam węże
Wąż zbożowy za darmoszczepanix_16, 25 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Wąż zbożowyAmelia03 ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Kupię dorosłe samice ptaszników - długa lista!Lolexxen, 18 lip 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Wąż zbożowy (Pantherophis guttatus) samiec ANERY het. MotleySplit, 29 maj 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
wąż zbożowy aneryLelePolele, 10 lis 2024 |
|
![]() |
Napisany 05 stycznia 2013 - 18:23
Dobrze, że piszesz o tej wylince bo razem daje to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 stycznia 2013 - 18:38
A czy w tym przypadku będą to pasożyty zewnętrzne przez...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 stycznia 2013 - 20:30
Witaj. Zalozmy, ze twoj waz ma roztocza. Nawet po dokladnym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów