Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Kolejny raz jak ułożyć kabel grzewczy.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
11 odpowiedzi na ten temat

#1 bartek67a

bartek67a
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4897 dni
  • Polska / Pomorskie / Rumia

Napisany 30 października 2012 - 09:30

Witam. Zakładam post bo robi się zimno , kabel (80w) grzeje nonstop. Kiedyś już czytałem i dzieliłem się spostrzeżeniami odnośnie tego tematu ale nadal mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Kolejny raz jak ułożyć kabel grzewczy.     x

#2 Aris

Aris
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7904 dni
  • Polska / Śląskie / Chorzów

Napisany 30 października 2012 - 10:10

Ja mam dwie propozycje:
1. Włóż kabel do środka do terrarium. (domyślam się że jest szklane skoro napisałeś że popękało) od zewnątrz rozłóż ekran...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Aris, 30 października 2012 - 10:13.

#3 bartek67a

bartek67a
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 10:19

Z tą wentylacją to lipa bo u mnie (terra samorobne szklane--takie kupiłem) jest tylko z lewej strony u góry. Tzn nie do końca wentylacja tylko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 VanGad

VanGad
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4702 dni
  • Polska / Mazowieckie / Siedlce

Napisany 30 października 2012 - 11:59

Kabel do środka,czujnik termoregulatora też, ok 2 cm od podłoża. Na podłoże tymczasowo termometr,i korygowanie temp.No i oczywiście zakup lub zrób terrarium bo to co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 bartek67a

bartek67a
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 13:02

Nie jest to akwarium tylko terrarium tyle że samorobne i fakt bez cyrkulacji powietrza. jest dość duże.Ten wąż jest w nim od początku a ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 VanGad

VanGad
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 14:13

Nie nie dawaj kabla na całą powierzchnię w ten sposób zapewnisz mu dwie różne temperatury, a on sam sobie wybierze gdzie mu będzie lepiej,moja propozycja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 VanGad

VanGad
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 14:45

Ps.ekran za grzejnikowy daj na całe dno, a ścianki możesz wykleić np.korkiem technicznym 5mm dostępnym w rolkach jako podkład pod panele .Namawiał bym jednak do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez VanGad, 30 października 2012 - 14:47.

#8 bartek67a

bartek67a
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 16:50

Dzieki dzieki i to są rady jakich potrzebowałem. Co do otworów w przedniej dolnej części to już właśnie są. Średnica 6mm i 8szt na całej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 VanGad

VanGad
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 17:14

Podłoże po całości.Jeśli chodzi o węża mlecznego to poczytaj sobie o zbożówkach wymagania takie same a info znacznie więcej, jedno ci powiem że ten gatunek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 bartek67a

bartek67a
  • Terrarysta

Napisany 30 października 2012 - 18:15

Nie no wiedza i wymagania tego gatunku są znane. Generalnie chodziło mi o ten kabel. Operacja już właśnie dobiegła końca. Terra gotowe. Kabel w środku...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez bartek67a, 30 października 2012 - 18:18.

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.