6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 października 2012 - 18:51
W wyniku nocnych harców mój jeż uszkodził sobie bardzo poważnie gałke oczną. Pomimo szybkiej interwencji weterynaryjnej i podaniu leków doszło do bardzo poważnego uszkodzenia rogówki. Obecnie jeż dostaje antybiotyki i maść do oka jednak prawdopodobnie będzie trzeba usunąć całkowicie gałkę oczną
. W związku z tym nasuwa się moje pytanie czy jeż posiadający jedno oko wymaga dużo większej opieki i czy będzie mógł normalnie funkcjonować, czy podczas rekonwalescencji będzie potrzebna jakaś bardziej fachowa opieka. Obecnie jeż przebywa w terrarium w którym znajdują się tylko miski na karmę i ręczniki papierowe a wszystkie pozostałe elementy zostały usunięte....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Jeż pigmejski bez oka x
Kupię
kupię Tropiocolotes steudneri - gekon pigmejskixdusheq, 22 paź 2025 |
|
|
|||
terrarium
Zwierzęta
Jeż pigmejski opiekaLadykajaa, 22 paź 2024 |
|
|
|
||
Archiwum ogłoszeń
Jeż pigmejski, rodowód, wyprawka, transport.Paulina_mickey |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Jeż pigmejski, rodowód, wyprawka, transport.Paulina_mickey |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Jeż Pigmejski samica 2.5 miesiącatomlat6104, 13 sty 2023 |
|
|
Napisany 06 października 2012 - 20:25
Witam !
Niestety, każdy zabieg pod znieczuleniem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Niestety, każdy zabieg pod znieczuleniem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 października 2012 - 21:15
walcz o oko.. co prawda mam dziecko z zap.rogówki znacznymi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 października 2012 - 21:00
Ja miałam taki przypadek i znam ludzi którzy też mieli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 października 2012 - 08:49
Naszą Lilo również to spotkało. Dostawała zastrzyki przeciwzapalne, a uszkodzone...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 października 2012 - 10:16
U mnie był problem z okiem u maluszka. Jako kilkudniowy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 października 2012 - 12:57
Niestety oka nie udało sie uratować gdyż pod gałką oczną...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany